Slider

Üdvözöljük Környén!

2851 – Környe, Alkotmány u. 2. | telefon: 34/573-100 | kapcsolat: info@kornye.hu

A környei képviselő-testület csütörtöki ülésén megszületett a döntés: az iskola mellett épül fel az új multifunkciós csarnok. Ha minden a tervek szerint halad, a 2015 tavaszán elfogadott gazdasági program szerint a létesítmény 2019. második félévére készül el.  

A környei önkormányzat 2015 márciusában fogadta el gazdasági programját, amely a régóta várt és tervezett multifunkciós csarnok megépítését is tartalmazta. A megvalósítás indokai között szerepelt, hogy az iskolai tornaterem már nem képes ellátni a környei sportolni vágyók igényeit, a környei kézilabdázók alkalmas helyszín hiányában a hazai meccseiket is idegenben játsszák, a mindennapos testnevelésóra bevezetésével a tantervben kötelezően előírtakat sem lehet megtartani, s olyan rendezvényekre is volt példa, melyeknél kicsinek bizonyult a tornaterem, illetve illeszkedik abba a programba, mellyel a környeiek egészséges életmódját kívánja elősegíteni az önkormányzat.

A célra 2015 óta évi 200 milliót tartalékolt az önkormányzat, tehát idén az elkülönített összeg eléri a 600 milliót, amellyel jövőre megkezdhető a beruházás. A pénzügyi fedezet megteremtése mellett az előkészítő munkához tartozott megfelelő szakemberek bevonásával tanulmány készítése a megvalósítás lehetséges módozatairól, ezeket a február 1-jei közmeghallgatáson ismerhették meg a résztvevő környeiek.

Az új csarnokkal kapcsolatban az önkormányzat a következő igényeket fogalmazta meg: férjen el benne egy szabványos kézilabda pálya, rendelkezzen 300 fős mobil lelátóval, legalább 120 fős öltözővel és szociális részleggel, konferenciateremmel, fittness és konditeremmel, szaunával, biztosított legyen megfelelő számú parkoló, valamint rendezvények (bálok, koncertek, kiállítások) és az iskolai testnevelés órák megtartására is alkalmas legyen. Az igények alapján a régi óvoda területét, a ravatalozó feletti telket, a sporttelepet, valamint az iskola melletti részt vizsgálták a következő szempontok alapján: iskola közelsége, geodézia, talajmechanika, telekméret.

A szempontrendszer valamennyi elemének egyedül az iskola melletti terület felelt meg, ezért Beke László polgármester csütörtökön arra tett javaslatot, hogy ott épüljön meg a multifunkciós csarnok. A határozati javaslatot 6 igen vokssal, 1 ellenszavazattal fogadta el a képviselő-testület.

Megosztás