Slider

Üdvözöljük Környén!

2851 – Környe, Alkotmány u. 2. | telefon: 34/573-100 | kapcsolat: info@kornye.hu

digitálisátállásAki még mindig nem állt át a digitális vételre az ország középső 14 megyéjében (Komárom-Esztergom megyében, így Környén is) hétfő déltől semmit nem lát a tévéjén, ugyanakkor továbbra is segítséget kérhet a Nemzeti Média- és Hírközlési Hatóságtól. A rászoruló háztartások augusztus 31-éig igényelhetik az ingyenes digitális vételi eszközök beszerelését. Az igénylőlap a környei Polgármesteri Hivatalban is beszerezhető, illetve segítség kérhető a kitöltéséhez.

Hétfőn 12 órakor a még mindig csak az analóg adások vételére képes készülékek képernyőjéről lekerül az az üzenet, amelyet öt napja láthatnak azok, akik még nem álltak át a digitális vételre. A lekapcsolás után öt napig közvetített képernyőüzenet arról tájékoztatta a nézőket, hogy az analóg tévéadás megszűnt, és a további ingyenes tévézéshez át kell állniuk a digitális vételre.

Múlt szerdán az ország középső 14 megyéjében szűnt meg az analóg tévéadás. Az NMHH szakemberei az első ütemben előzetesen felmért 55 ezer rászoruló háztartás mindegyikébe térítésmentesen eljuttatták a digitális vételi eszközöket, az utólag benyújtott támogatási kérelmek közül pedig már 3 ezer igénylőnél kezdődtek meg a beszerelések.

A rászoruló háztartásoknak a lekapcsolást követően is lehetőségük van arra, hogy igényeljék az ingyenes digitális vételi eszközök beszerelését. Az első ütem területén augusztus 31-ig még mindenki benyújthatja kérelmét, amennyiben igazolja, hogy szociálisan rászorult és lakóhelyén eddig csak az analóg vételi lehetőség volt elérhető.

Az NMHH különös figyelmet fordít azokra, akik szociális helyzetük miatt nem tudják saját erejükből megvalósítani az átállást. Számukra munkatársaink beszerelik a digitális adások vételéhez szükséges eszközöket.

Támogatásra az jogosult, aki állandó lakcímén kizárólag analóg földfelszíni műsorszórási vétellel rendelkezik, és

a) rendszeres szociális segélyt;

b) lakásfenntartási támogatást;

c) ápolási díjat kap;

d) időskorúak járadékában;

e) saját jogon nevelési ellátásban;

f) fogyatékossági támogatásban;

g) vakok személyi járadékában;

h) saját jogon kapott hadigondozotti pénzellátásban;

i) foglalkoztatást helyettesítő támogatásban részesül; illetve

j) 2013. évben tölti be a 70. életévét (vagy ennél idősebb), és számára az ONYF által folyósított nyugellátás, nyugdíjszerű szociális ellátás, egészségbiztosítási ellátás együttes összege nem haladja meg a mindenkori nyugdíjminimum kétszeresét, azaz 57 000 forintot.

Állami támogatás háztartásonként egy jogosult felhasználó számára adható. Háztartásonként több támogatási igény esetében az időben korábbit fogadja el az NMHH.

Az igényléshez szükséges dokumentumok letölthetők a www.digitalisatallas.hu oldalról, valamint az ingyenesen hívható 06-80-38-39-40-es zöldszámon is lehet segítséget kérni. Ilyenkor a hatóság munkatársai kipostázzák a szükséges dokumentumokat, melyeket kitöltve kell visszaküldeni. Az igénylőlap a környei Polgármesteri Hivatalban is beszerezhető, illetve segítség kérhető a kitöltéséhez, vagy letölthető innen: digitálisIgenylolapBveglegesuj digitális-kitoltesiutmutato02Bnyomtwebre

 

 

Megosztás