Slider

Üdvözöljük Környén!

2851 – Környe, Alkotmány u. 2. | telefon: 34/573-100 | kapcsolat: info@kornye.hu

Ne gépezzetek egész nap… rövid kis idézet a Kisfaludy Mihály Általános Iskola és Alapfokú Művészeti Iskola június 21-ei évzáró ünnepségén elhangzó igazgatói beszédből, amely hangos, mosolygós „tetszésnyilvánítást” váltott ki a diákok többségéből. Nagyjából 45 perccel később szólt Magyarits Katalin igazgatótól a diákok szívéhez legközelebb álló mondat: ezzel a 2021/2022-es tanévet bezárom!

A bejelentést a tanulók éljenzése követte, ami érthető, és az évzárón a másodikosok műsora is arról szólt, hogy „Nem kell tankönyv, irka, táska, pihen most a csengetés… rengeteg a tennivalóm, felsoroljam? Nem kevés! Holnaptól már nem kezdődnek oly korán a reggelek – ha kirúg az ágy magából, komótosan felkelek… Zöld pázsiton hempergőzöm, pillangókat kergetek, kifürkészek a környéken minden árnyas rejteket…”

Bízom benne, hogy az idei tanév volt az utolsó, amelyet úgy kellett kezdenünk, illetve úgy kell befejeznünk, hogy a vírus bármilyen módon is beleszólt az életünkbe, az iskolai mindennapokba. Márciusig határozottan érezhető volt, hogy a korlátozások miatt nem élhettük életünket a megszokott módon. 15 alkalommal kerültek osztályok karanténba, s az erre az időszakra eső programjaink zömét is megpecsételte ez az időszak. Sajnos csak felvételről láthattuk karácsonykor a negyedikesek kedves műsorát, illetve a hetedikesek, az énekkarosok és a táncosok március 15-ei nagyon színvonalas előadását. Az idei farsangot is osztálykeretek között ünnepelhették csak meg az osztályok… Március második felétől szerencsére lazultak a korlátozások… – tekintett vissza a tanévre Magyarits Katalin igazgató, aki a díjátadásokat ezekkel a gondolatokkal vezette fel: hamarosan nagyon szép díjakat fogunk átadni, és ismertetjük az idei év kitűnő tanulóit, illetve az évfolyam tanulóit felső tagozaton. Nagyon büszkék vagyunk rájuk, és sok szeretettel gratulálunk. És nagyon büszkék vagyunk azokra a tanulókra is, akik bár nem lettek kitűnők, nem feltétlenül csak jeles és jó szerepel a bizonyítványukban, de nagyon sokat dolgoztak a tanév során azért, hogy megszerezzék az adott jegyeket. Elégedettek lehetnek magukkal ők is, és önfeledten élvezhetik a nyarat!

A Kisfaludy Díj és Kisfaludy Oklevél elismeréseket a korábbi években az intézmény a Kisfaludy Gála során adta át az arra érdemeseknek, a pandémia sajnos ez a hagyományt is felülírta, miután a gála elmaradt az eltelt években a korlátozások miatt. A Kisfaludy Díjat a ballagási ünnepségen Kaszap-Nagy Emma vehette át.

A Kisfaludy Oklevelet az a negyedik osztályos tanuló veheti át, aki 4 éven keresztül kimagasló tanulmányi eredményével, példamutató magatartásával, és a közösségért végzett munkájával kiemelkedik évfolyamtársai közül. Az idei évben Veilandics Vendel és Sternhardt Dalma bizonyult méltónak az oklevél átvételére.

Veilandics Vendel minden évben kitűnő bizonyítványt vitt haza, sok tantárgyi dicsérettel. Tavaly lelkes tagja volt a K&H Vigyázz Kész Pénz csapatának, idén pedig a Bolyai matematika versenyen magas pontszámot ért el. Feladatait mindig időben és színvonalasan készíti el. Három éve zongorázik. 3 évig úszott, melyben legeredményesebb teljesítménye egy 3. helyezés a megyei diákolimpián. Fél éve Tatabányán kézilabdázik, melyről lelkesen mesél. Az elmúlt 4 évben az osztály közösségéért ő tette talán a legtöbbet. Csendes, visszafogott, szerény természetével, a közösség iránti felelősségérzetével példaképként állhat a többi diák előtt.

Sternhardt Dalma temperamentumos személyiség.  Problémamegoldó képessége kiváló. Társaival, nevelőivel szemben mindig udvarias, kedves. Bajban lévő osztálytársai bizalommal fordulhatnak hozzá, azonnal tudja, kinek, hogyan segíthet. Szorgalma is töretlen és példamutató volt a négy év alatt, amit sokszor kitűnő, máskor jeles bizonyítványa igazol. Részt vett az iskola által rendezett mesevetélkedőn, ahol 2. helyezést ért el csapatával. Évek óta a TVSE úszóklub tagja, ahol jelentős eredményeket ért el. 2021-ben a városi diákolimpián hátúszásban a dobogó legfelső fokára álhatott.

Kitűnő tanulmányi eredményéért részesült elismerésben az évzáró ünnepségen Árva Hanni Panni, Bognár Kornél, Erős Gergő, Forschner Liliána, Harmati Kristóf, Hegymegi Diána, Komlódi Szilárd, Lord Alexander, Nauer Dominik, Németh Vivien, Pfiszterer Ákos, Selmeci Zsombor, Szilicsán Botond, Terdik Elina, Barta Boglárka Erzsébet, Fazekas Félix Kenéz, Fóthi Emma, Juhász Ádám Imre, Kovács Zselyke, Kubinger Bertalan, Ruff Evelin, Sinkovics Ádám, Somhegyi Csaba Máté, Soós Lara, Spitzer Abigél, Sziklai Luca, Sztancsik Fülöp, Timmer Kitti, Pirityi Eliza Eszter, Riezing Bence, Vona Éva Viktória, Ács-Hafner Noel, Dóczi Dávid, Iványi Henrietta, Iványi Noémi, Somogyi Ádám, Szilicsán Péter, Szommer Flóra, Tóth-Fazekas Boglárka, Turi László Dávid, Kubinger Borbála, Ruff Botond, Szemethi Alíz, Timár Hanna, Bálványos Zita, Deli Anna Zoé, Iván Eszter, Kertész József, Nagy Ivett Leila, Román Lili, Tiba Emma, Futó Dorka, Kun Jázmin, Sztancsik Mátyás, Veilandics Vendel, Flór Levente, Both Emília Viktória, Juhász Enikő, Szabó Matej,             Szommer András, Tisch Adrienn, Riezing Réka, Hartman Ákos Balázs, Borka Zsombor, Kiss Hanna, Rajcsány Gréta, Lein Liliána Réka, Szommer Péter, Varga Péter, Baranyák Dávid János, Bognár Lilla Viktória, Domán Dóra, Kaszap-Nagy Emma, Kovács Zsófia, Sayah Hani, Bokodi Szilvia.

Az évfolyam tanulója díjat az ötödikesek közül Both Emília Viktória, a hatodikosoknál Riezing Réka, a hetedik évfolyamon Kiss Hanna, a végzősöknél Kaszap-Nagy Emma vehette át.

A Művészeti Iskola kitűnő tanulói voltak: Kószás Levente, Németh Vivien, Spitzer Abigél, Sziklai Luca, Szilicsán Botond, Futó Máté, Jordán Dávid, Lakatos Raul, Sayah Nadine, Spilman Enikő, Vona Éva Viktória, Jordán Bence, Kószás Balázs, Krupánszki Gréta, Krüpl Adrienn, Kun Jázmin, Laki Lili, Szabó Matej, Sztancsik Mátyás, Timár Hanna, Balázs Rita Bianka, Buda Péter, Domán Dóra, Hujber Dorina Mirella, Kámán Kitti, Koródi Lili Jázmin, Kószás Viktor, Pfiszterer Éva, Pokornyi Tímea, Sztancsik Márton, Végh Viktória, Nagy Bíborka.

Az énekkarban nyújtott teljesítményéért oklevél elismerésben részesült Baumgarten Rita, Kovács Csenge, Kovács Zoé, Míg Csenge, Erdélyi-Horváth Illangó, Timár Hanna, Aradi Emese, Bálványos Zita, Tanácsi Nóra, Szabó Emma Lilien, Palkó Alexandra, Budai-Kurcz Edvárd, Koródi Izabella, Baumgarten Julianna Lili, Krupánszki Gréta, Tóth Jázmin Nóra, Tóth Zoé, Pulai Kitti, Eigner Dzsesszika, Árgyelán Bettina, Szekeres Katalin Réka.

A 2019-ben ballagó végzősök által, a felső tagozaton legjobb a tanulmányi eredményt elérő osztály számára alapított Vándorserleget idén Soósné Trencsényi Terézia „csapata”, az 5.a hódította el 4.49-es átlaggal.

A jutalmazott diákok teljes névsora itt tekinthető meg: évzáró-jutalmazottak-2022

 

 

Megosztás