Slider

Üdvözöljük Környén!

2851 – Környe, Alkotmány u. 2. | telefon: 34/573-100 | kapcsolat: info@kornye.hu

Az építendő multifunkciós csarnok engedélyes tervdokumentációjának bemutatására hirdetett meg szeptember 4-ére közmeghallgatást a környei képviselő-testület, hogy még az engedélyezési eljárás megindítása előtt megismerhesse a lakosság véleményét, esetleg javaslatait. A „közt” képviselő állampolgárok száma a rendezvényen nem érte el a tucatot, s Beke László polgármester nem is titkolta a csalódottságát, hiszen a beruházás ezen szakaszában még hasznosíthatóak (lennének) új ötletek.

A 3 szintes épület tervdokumentációját Tóbiás Tamás és Csőre Imre építészmérnökök ismertették, már a közmeghallgatás kezdetén hangsúlyozva: a csarnok harmada a föld alatt helyezkedik majd el, az eleje zöldfelülettel csatlakozik a Rózsa utcához, a terepsüllyesztés és a zöld környezet miatt nem egy feltűnő épülettömeget kell elképzelni.

A megrendelő önkormányzat kérésére kézilabdapálya méretű csarnok készül, de lesznek lehajtható palánkok is, így kosárlabdázni is lehet, illetve bizonyos szintig röplabdázni, valamint a pálya kettéosztható lesz, az iskolások külön bejáraton közelíthetik meg. Mint elhangzott, a sportfunkciók mellett természetesen egyéb programok, koncertek, kiállítások, bálok is megrendezhetőek lesznek a csarnokban, a 300 fős lelátó mellett a küzdőtér további 1200 fő befogadására lesz alkalmas az ilyen eseményekkor.

A küzdőtér helyezkedik el tehát a legalsó szinten, felette készül el az érkező szint, ahol a főbejáraton keresztül az aulába jutnak a vendégek. Arra a szintre a galéria lelátó mellett – a többi között – két irodát, büfét, teakonyhát, ruhatárat terveznek, míg a harmadik emeletre konditermet, ún. jógatermet, szaunát, recepciós részt, melyek az egyéb programoktól függetlenül üzemelhetnek majd. Természetesen elegendő számú öltözővel, vizes blokkal, terveznek, az akadálymentes közlekedést lift biztosítja, és a kerekesszékkel közlekedőkre gondolva akadálymentesen használható öltözőt is kialakítanak.

A fűtés gázalapú lesz, amihez az önkormányzat három kondenzációs kazánt vásárol, egyet tartalékba helyezve, s bár első ütemben a költségek miatt biztos nem készül el a napelem park, a jövőre gondolva mindent úgy alakítanak ki, hogy a beszerzést követően azonnal elhelyezhetőek legyenek.

A 300 fős lelátóhoz a jogszabályok 65 gépjármű parkoló biztosítását teszik kötelezővé, ebből 20 parkolót telken belül alakítanak ki, a többit a környéken, beleszámítva már meglévőket is, hiszen a közeli lakóövezet miatt törekedtek a minimalizálásra. A szakemberek úgy vélték, hogy elegendő lesz a 65 parkoló, hiszen az épület használatánál alapvetően községi eseményekkel, falubeli látogatókkal terveztek.

Mikor kezdődik az építkezés, és mennyi idő alatt készül el? – tette fel a kérdést Süli István Árpádné, s csalódottan hallgatta a választ: az engedélyeztetésekkel, közbeszerzési pályázattal együtt nagyjából másfél év szükséges a beruházás megvalósulásához. Beke László az elhangzottakat azzal egészítette ki, hogy véleménye szerint a jövő év első felében megkezdődhet az építkezés, de – mint fogalmazott – vár még az önkormányzatra egy érdekes pillanat, amikor kinyitják a közbeszerzési pályázatra beérkező borítékokat, és meglátják a számokat…

A polgármester az iskola játszótere kapcsán korábban megfogalmazott aggályokat eloszlatva bemutatta az új terveit is, melyet az Extreme Park Környezetépítő Kft. készített, s amely nemcsak, hogy 200 négyzetméterrel nagyobb lesz a jelenleginél, számos új játszóeszközt is felvonultat majd, illetve lesz olyan része, amit kifejezetten a kisebb gyermekek számára alakítanak ki. Az új játszótér animációs terve itt tekinthető meg: játszótér animáció

Megosztás