Slider

Üdvözöljük Környén!

2851 – Környe, Alkotmány u. 2. | telefon: 34/573-100 | kapcsolat: info@kornye.hu

Több mint hatezerötszázan követték figyelemmel az immáron második környei Virtuális Főzőverseny fotóit a Művelődési Ház facebook oldalán május 2-án kora délutántól 7-én 15 óráig. Bár a Vándor Fakanálon 2009-es az első dátum, valójában az előző esztendőben indult útjára, s vált évről-évre a meghirdetett főzőverseny a hagyományos Családi Majális legnagyobb attrakciójává. A járványhelyzet miatt már tavaly is elmaradt a majális, a szervezők azonban gondoltak egy merészet: miért ne hirdethetne az önkormányzat virtuális főzőversenyt környei családok, háztartások részére? A 2020-as meghirdetéskor a kiírók még úgy vélték, hogy ez lesz az első, és egyben utolsó is, a járvány azonban felülírta a terveket, reményeket. Idén is elmaradt a majális, elmaradt a főzőverseny.

És míg tavaly 11 formáció juttatta el a nevezési határidőre a kért 4 darab fotót, idén csupán négy, viszont ezúttal a gyerekek, a családi főzés „vitte a prímet”, ami igazán örömteli tényként könyvelhető el.

A négy nevező a kért négy fotóval összesen 1 357 lájkot gyűjtött be, majdnem harmadát, mint tavaly a 11 pályázó. A legtöbb, 511 voksot a Kemencések kapták: Tirhold Kármen, Hamburger Gréta, Kun Jázmin, és Szűcs Hanna kemencében sült buktát, kemencés langallót, csokis brownit és csülkös babgulyást készített. A Kemencésektől csupán 46 lájkkal gyűjtött be kevesebbet a Králl család, akik saját recept alapján készítettek káposztás csülköt bordakoronában. Az igazán ínycsiklandó ételük „végtermék” fotója egyébként a mezőny legtöbb szavazatát, 171-et kapta, és – a többi között – ilyen hozzászólásokat: „Ez brutális! Igazi mestermű!” „Eezzzz igen szép lett.” „Húú, de jól néz ki!”

260 lájkkal végeztek a harmadik helyen a Fúró lányok pandúrgulyás és túrófánk menüjükkel, huncut mosolyukkal, és természetesen a negyedik nevező páros, Sári Szilvia és Pacsmag László is számíthat különdíjra!

Azt sajnos megjósolni sem tudjuk, hogy a 2021. évi Vándor Fakanalat, a helyezettek az ajándékokat, és a különdíjat a nyertesek mikor vehetik át, de az biztos, hogy egy időpontban a 2020-as virtuális főzőverseny díjazottjaival, amikor „egy füst alatt” két „virtuális évad” győzteseinek is gratulálhatnak a szervezők.

Nagy köszönet és elismerés a nevezőknek, és azoknak is, akik tetszésnyilvánításaikkal, hozzászólásaikkal buzdították őket. Találkozzunk jövő május 1-jén immáron személyesen a környei tó partján!

Megosztás