Slider

Üdvözöljük Környén!

2851 – Környe, Alkotmány u. 2. | telefon: 34/573-100 | kapcsolat: info@kornye.hu

Hat éremmel érkezett haza a környei Haász József és Méri János a XII. Quintessence Pálinka- és Párlatverseny január végi eredményhirdetéséről. A gazdák hosszú esztendők óta megmérettetik magukat különböző rangos versenyeken, hiszen – ahogy Méri János fogalmazott – az érmek mellett a szakértő bírálóktól kiváló tanácsokat, építő jellegű kritikát is gyűjtenek, nem véletlenül tartja a mondás, hogy a jó pap is holtig tanul.

Az Ongai Kulturális Egyesület által szervezett megmérettetésre 2176 nevezett tétel érkezett 163 településről. A minták 3 napos bírálatának eredményeként arany oklevelet 17, ezüstöt 24, míg bronzot 27 százalékuk kapott.

Haász József a fahordóban érlelt Aletta szőlőpárlatával és Érdi Bőtermő meggyével ért el bronzminősítést, míg Méri János a Szomolyai Feketecseresznye és Sárga Vilmoskörte pálinkájával. Ő két ezüst medált is begyűjtött; az Oblacsinszkai meggy pálinkájának értékelésében az olvasható, hogy „tiszta, bon-bonos, fűszeres, enyhén csokis karakter”, míg a Konstantinápolyi Óriás Birs párlatát így jellemezték az ítészek: „Visszafogott, mélyebb illata kompótos, kissé főtt jellegű, de a gyümölcsössége határozott. Erős ízében fűszeres, citrusos, kompótos, kellően telt. Utóízében a gyümölcsösséget hosszan megmaradó fűszeresség váltja.”

A két környei gazda közben már az újabb megméretésre készül, legközelebb február utolsó hétvégéjén a XII. Gyermelyi Pálinka Esten értékelik az ítészek pálinkáik illatának, ízének tisztaságát, karakterét, valamint a harmóniáját.

Megosztás