Slider

Üdvözöljük Környén!

2851 – Környe, Alkotmány u. 2. | telefon: 34/573-100 | kapcsolat: info@kornye.hu

ipari-parkiElkezdődött a Tatabánya-Környe Ipari Park infrastrukturális fejlesztését célzó beruházás, amelynek keretében kerékpárutat, körforgalmi csomópontot és bekötőutat építenek a területen. A részben pályázati támogatással megvalósuló fejlesztés teljes összköltsége meghaladja a 400 millió forintot. A beruházással kapcsolatos csütörtöki sajtótájékoztatón jelen volt Schmidt Csaba Tatabánya, Beke László Környe polgármestere, valamint Petkovics Zoltán, az IPH Kft. ügyvezetője.

A tájékoztatón elhangzott: a három ütemből álló beruházás kétirányú, egyrészről a már betelepült vállalkozások által generált növekvő gépjármű- és kerékpáros forgalom miatt szükséges közlekedési feltételek megteremtésére irányul, másrészről az ipari parkon belüli új területek feltárása a célja, a befektetői igények alapján. A fejlesztés várhatóan 2014 októberére készül el teljesen. Az első ütemben a meglévő úthálózat melletti kerékpárút- és közvilágítás kiépítése valósul meg. Az Orgonás úton 892 folyóméter hosszan, két méter széles, aszfaltozott kerékpárút épül, melyhez 900 méteren a közvilágítást is kialakítják. Harminchárom vasbeton villanyoszlopot helyeznek el, 100 W-os fényforrású lámpatesttel. A projekt részeként épül az Üveggyári úton is 1026 folyóméter hosszan kerékpárút, amely 2 méter szélességben, aszfaltozott felülettel lesz ellátva. ipari-parki_projekt_03A második ütem részeként, előreláthatóan jövő tavasszal megépül egy körforgalom, amely a megnövekedett teherforgalmat szolgálja ki. Ez kiegészül egy 41 méter hosszúságú, 3 méter magas, vasbeton szögtámfallal, valamint a közvilágítás továbbtelepítésével az érintett szakaszon. Az út- és körforgalom építéssel szükségessé válik a csapadékvíz elvezető rendszer kiépítése is, amely szintén a második ütem részeként készül el.

A harmadik ütemben egy új feltáró út épül ki, csapadékvíz elvezető rendszerrel, mely segítségével az Ipari Park további bővítése válik megoldottá. A beruházásnak ebben a szakaszában történik meg a légvezetékes és földkábeles villamosvezetékek áthelyezése földkábeles rendszerre, mellyel kiváltják a villamos közműveket. A projektgazda, az ipari parkot üzemeltető szervezet, az 1997-ben alakult Ipari Projekt Hungária Kft., mely 1998-tól látja el a park működtetési feladatait. Tevékenységének eredményeként a területen jelenleg 44 cég működik. A Tatabánya-Környe Ipari Parkban a foglalkoztatottak száma jelenleg több mint 6300 fő.

 

 

 

Megosztás