Slider

Üdvözöljük Környén!

2851 – Környe, Alkotmány u. 2. | telefon: 34/573-100 | kapcsolat: info@kornye.hu

Nagy izgalommal várták február 23-át a Kisfaludy Mihály Általános Iskola és AMI Néptánc tanszakának legidősebb táncosai, hiszen néptánc-pedagógusuk, László Márta előre jelezte: a táncpedagógia tanárképzési és táncoktatói oldaláról egyaránt ismert és elismert oktató érkezik a csoporthoz. Lévai Péter, a Magyar Táncművészeti Főiskola adjunktusa, aki egyben a művészetoktatás Országos Szakmai Minősítő Testületének elnöke, örömmel tett eleget a meghívásnak, hiszen már évekkel ezelőtt, ha közvetetten is, de kapcsolatba került a gyermekekkel. A Lévai Péter által kidolgozott “Szökkenjünk-ugráljunk” elnevezésű ugrós-tánc modulrendszerű oktatás-módszertant az országban elsőként „tesztelhették” a gyermekek tanórai keretek között, még kisiskolás korukban.

Ez az óravezetés a készség- és képességfejlesztés új lehetőségeit tárja fel a művészetoktatás területén, melyet a környei iskolában a mai napig alkalmaznak.

A vendégtanár a teljes délutánt betöltő, speciális oktatási gyakorlatot tartott a gyermekeknek Bodrogköz tájegység Alsóberecki falujának páros táncaiból. A néprajzi tudnivalókkal tűzdelt, jó hangulatú – mintegy három órás – foglalkozás végére mindenki megélhette, sőt, el is mondhatta, mit jelentett neki ez a pár együtt töltött óra. Az elhangzottakból összegzésként megállapítható, mindenki pozitív, s remélhetően maradandó élményeket szerzett. Az is kiderült a foglalkozás végére, hogy a lelki élmények szükségessége sokkal fontosabb, mint a fizikai aktivitásban való kifejeződés, sőt, ez utóbbi csak akkor kérhető számon, ha az előző minden tekintetben megvalósul. Mindezek által a nap végére mind a gyermekek, a tanárok, valamint a meghívott oktató is további motivációval lettek gazdagabbak.

 

Megosztás