Slider

Üdvözöljük Környén!

2851 – Környe, Alkotmány u. 2. | telefon: 34/573-100 | kapcsolat: info@kornye.hu

Igen, jól látjátok. Itt vagyok. Ismét. Még most sem tudom, hogy mit tudnék mondani… – így kezdte a hetedik évfolyamosok nevében Végh Viktória a búcsúztató gondolatait június 12-én a Kisfaludy Mihály Általános Iskola és Alapfokú Művészeti Iskola ballagási ünnepségén. A végzősök és az intézmény számára több szempontból is rendhagyó volt az esemény, hiszen a járvány miatt sokáig az is kétséges volt, megtartható-e a ballagás. Így 10 órakor, az első csengőszó után Viktória videofelvételben és a ballagók emlékeit felidéző fotókkal búcsúzott, majd 15 perccel később, az udvaron személyesen is:

a közös kalandjainknak itt most vége. Ti elmentek és egy titokzatos új világ nyílik ki nektek. Új lehetőségek, új barátok, új kalandok várnak titeket. De remélem a többiekkel együtt, hogy visszajöttök és meséltek. Bízunk benne, hogy lesznek még közös élmények.

Magyarits Katalin és Kollárné Paragi Éva osztályfőnökök 37 diáktól köszöntek el, ezúttal a szülők, rokonok, barátok, ismerősök jelenléte nélkül, a díjak átadásakor elmaradt a kézfogás, mint ahogy a zászlót sem vehették át a ballagókat követő hetedikesek képviselői. Elmaradt az utolsó közös séta a jól ismert folyosókon, és elmaradtak az ölelések.

Néhány nappal ezelőtt azon gondolkodtam, találkozunk-e még, elbúcsúzunk-e egymástól. Rendhagyó módon búcsúzunk. Az ünnepbe ilyenkor egyébként is mindig egy kis szomorúság keveredik, a búcsúzás mindenkiben vegyes érzelmeket vált ki – kezdte ünnepi beszédét Horti Károlyné intézményvezető-helyettes, aki a kezdeteket így idézte fel: hat évesen még szorongva léptétek át az iskola küszöbét, valami új, ismeretlen világba kerültetek. Tanítóitok sok-sok türelemmel vezettek be titeket a betűk és a számok birodalmába. Ötödik osztályban már ismerős tanárok fogadtak benneteket. Segítségükkel bővíthettétek ismereteiteket. De ne feledjétek, nem csak a tananyagot tanulhattátok meg tőlük, nem csak tanítottak, hanem neveltek is benneteket. A diákoktól azt kérte, gondoljanak mindazokra, akik segítették, bíztatták, bátorították őket, a szüleikre, a családtagokra, akik a legnagyobb nehézségek idején is mellettük álltak, s zárásul azt kívánta, hogy valamennyiüknek sikerüljön elérnie a kitűzött célját.

Az iskola régi hagyománya, hogy az arra érdemes diákokat a Kisfaludy Gálán jutalmazza, a járvány miatt áprilisban az a program is elmaradt, így a Kisfaludy díjat Auer Zsombor a ballagáson vehette át. Zsombor általános iskolai tanulmányai alatt végig kimagasló tanulmányi eredményével és példamutató magatartásával tűnt ki társai közül. Szerény, csendes, visszahúzódó, nagyon érzékeny személyiség, de társaival szemben mindig segítőkész és barátságos. Az osztályközösségben ugyan soha nem volt vezéregyéniség, de mára társai elismerik tudását, értékelik szorgalmát és hallgatnak véleményére. Mostanra megtalálta helyét az osztályközösségben. A tanáraival, a felnőttekkel szemben tisztelettudó, udvarias és segítőkész. Vállalt feladatait becsülettel elvégzi, a végsőkig kitartó. A Lego-robot szakkörnek az indulása óta aktív résztvevője. Az iskolai, körzeti és városi versenyeken minden évben jó eredménnyel képviselte az iskolát.

A „Jó tanuló, jó sportoló” elismeréseket hagyományosan a ballagási ünnepségen vehetik át a díjazottak, idén Marosi Áron és Budai Levente érdemelte ki.

Marosi Áron különleges jellemével nyolc éve központi alakja, közkedvelt tagja az osztályközösségnek. Tanulmányi eredménye általános iskolai tanulmányai alatt mindvégig kiemelkedő volt. Áron 2014 tavaszán találkozott először az iskolában egy bemutatón a művészkerékpározással, mint sportággal. Nagyon megtetszett neki, kitartott mellette, s mára szép eredményekkel büszkélkedhet. Áron évente több alkalommal szerepel versenyeken bel-és külföldön egyaránt. Szlovákiába, Csehországba, Németországba is eljutott már egyesületével. A 2017., 2018., és 2019. évi magyar bajnokságokon I. helyezést ért el.

Budai Levente szorgalmas, tisztelettudó tanuló, aki mindig tudja mi a dolga. A tanítási órákon aktívan dolgozik, értékes hozzászólásaival segíti az ott folyó munkát. Tanulmányi eredménye évek óta kiemelkedő. Kiskora óta aktív versenyzője a környei Gyémánt Kempo SE-nek, számos országos és nemzetközi versenyen vett részt. 2019-ben a világbajnokságon képviselte a magyar válogatott színeiben a Zen Bu Kan Kempo Sportági Szövetséget, a versenyen Gi földharcban és Rumble Sparringban nem talált legyőzőre, No Gi földharcban és formagyakorlatban második, fegyveres formagyakorlatban harmadik helyezést ért el.

A rendezvényen a 8.a osztályból az iskolai rendezvényeken nyújtott aktív részvételéért, Linczmaier Laura, az iskola néptánc tanszakán nyújtott magas színvonalú munkájáért Soós Lili Zsófi, tanulmányi munkájáért és közösségi munkájáért Czigle Zsófia, az osztály közösségében nyújtott kimagasló munkájáért Kacz Botond, a Lego-robot szakkörön nyújtott kiemelkedő munkájáért Málnás Péter részesült elismerésben.

A 8.b osztályból kiemelkedő közösségi munkájáért Adamek Lili, példamutató magatartásáért, szorgalmáért, az osztályban végzett kiemelkedő közösségi munkájáért Pokornyi Veronika és Szász Alexandra vehetett át elismerést.

A Szülői Munkaközösségben végzett áldozatos munkáért is hagyományosan a ballagási ünnepségen mondanak köszönetet, a szülők elismerő okleveleit ezúttal a gyermekek vették át. A közösségben végzett munkáért az intézmény Faragó Éva, Kaczné Szabó Erika, Herger Zsuzsanna, Bús Beatrix és Szigeti Hajnalka számára fejezte ki köszönetét.

 

Megosztás