Slider

Üdvözöljük Környén!

2851 – Környe, Alkotmány u. 2. | telefon: 34/573-100 | kapcsolat: info@kornye.hu

Negyedik alkalommal hívta saláta-partyra péntek délután Szarka Katalin az általános iskola diákjait, ők pedig már a „hivatalos” megnyitó előtt bő tíz perccel türelmetlenül toporogtak az ebédlő ajtajában, hogy végre nekiveselkedhessenek a gasztronómiai megmérettetésnek, pontosabban, a vitaminbombák elkészítésének.

A fiúk, lányok gyümölcsökkel, mindenféle zöldséggel, no meg konyhai eszközökkel felszerelten érkeztek, s a szervező köszöntője után pillanatok alatt nekiveselkedtek az alapanyagok hámozásának, szeletelésének, a különböző öntetek készítésének. Volt, aki máskor láthatóan kevesebbet forgolódik a konyhában, de végül valamennyien ügyesen vették az akadályokat, még akkor is, ha a rivális csapattól kellett kést kölcsönkérni, s egy kisfiúnak az sem jelentett problémát, hogy sajtszeletelővel hámozza meg az almát. Egy másik gyerkőcnek az ecettel gyűlt meg a baja, pedig – elmondása szerint – otthon gyakran készít olaszos salátaöntetet. Ezúttal elméretezte az adagot, de még idejében kóstolt és döntött: más ízesítés után kell nézni, mert ehetetlenné válna a saláta.

Horváth Gyuláné, Gabi néni tehát elégedetten állapíthatta meg, hogy a gyerekek a kisebb ügyetlenkedések ellenére összességében otthonosan mozognak az egészséges táplálkozás világában, s tehetik is, hiszen az iskola büféjében is minden megtalálható, ami finom és egészséges. A zsűri elnöke ezekből ízelítőt is készített, egy asztalt zsúfolásig megtöltött joghurtokkal, kefirekkel, müzlivel, szendvicsfalatkákkal, sajttal, s mindennel, mi szem szájnak ingere.

Gabi néni a diákönkormányzat két képviselőjével, Csáki Dorottyával és Mucsi Dalmával ízlelte sorra a nagyjából egy óra alatt elkészített sós és édes vitaminbombákat. Sós kategóriában a Hörömpöli Ádám, Hörömpöli Eszter és Kerék Viktória összeállítású csapat nyerte el a legjobbnak járó csokoládétortát, míg édesben a Lengyel Viktória, Nagy Zoltán és Krupánszky Eszter trió. Kategóriájában második helyen végzett Benkő Lili és Kaszap-Nagy Sára, valamint a Reichnach Fanni, Németh Ivett, Kocsis Anna, Keszler Dzsenifer alkotta együttes.

A zsűri a díszítést, terítést is értékelte, s úgy vélte, hogy Törös Hajnalka, Törös Szabolcs asztala a legtetszetősebb. Második lett Reichnach Fanni, Németh Ivett, Kocsis Anna, Keszler Dzsenifer, míg harmadik a Sági Evelin, Sági Klaudia és Reichnach Lilla összeállítású trió. A legötletesebb csapatnevet Lóczi Boglárka és Nagy Lilla ötölte ki, formációjuk a „Lecsap a ketsup” elnevezést viselte, s a zsűri második hellyel jutalmazta a Benkő Lili, Kaszap-Nagy Sára „Saláta Kukacok” csapatnevét.

Megosztás