Slider

Üdvözöljük Környén!

2851 – Környe, Alkotmány u. 2. | telefon: 34/573-100 | kapcsolat: info@kornye.hu

Kevés baleset, jogkövető állampolgárok. Ezt tapasztalták a rendőrök Komárom-Esztergom megyében az Óév utolsó és az Új év első napján. Szerencsére a balesetek elkerülték a megyét a hétvégén. 1 súlyos, 4 könnyű és 10 anyagi káros baleset történ péntek reggel és vasárnap este között.

Tiltott pirotechnikai eszköz birtoklása miatt 5 személy ellen indult eljárás Komárom-Esztergom megyében, ők fejenként 50.000 forintig terjedő pénzbírságra számíthatnak, egy esztergomi személy esetében azonban magasabb lesz a bírság összege. Ő ugyanis használta is a petárdát, amely 100.000 forintig terjedő pénzbírsággal büntethető.

Egyes tűzijátékok ideje lejárt, így a III-as kategóriájú pirotechnikai eszközöket sem tárolni, sem használni nem szabad 2012. december 31. 18 óráig. A megmaradt eszközöket január 5-ig kell leadni a forgalmazóknál, akik kötelesek visszavenni a megvásárolt termékeket.

Az „iszik vagy vezet” kérdést sokan feltették maguknak Szilveszter éjszakáján és a többség az előbbit választotta. Ittas gépjárművezetővel szemben a fokozott ellenőrzés ellenére mindössze 5 eljárás indult Komárom-Esztergom megyében.

Rendkívüli esemény nem volt, mely Szilveszter éjszakájához köthető. Egy csoportos garázdaság miatt kellett mindössze intézkedniük a rendőröknek. Kisbéren január 1-én hajnali 02:00 óra magasságában egy 3 fős társaságnak ártott meg a túlzott italfogyasztás. Eleinte „csak” a poharak törtek, később egy hamutál röpült a nemkívánatos vendégeket kitessékelő kocsmárosné felé. Az eldurvult mulatozásnak a felesége védelmére siető kocsmáros „itta meg a levét”, akinek fején egy üres kólás üveg tört apró darabra a hármas egyik tagjának jóvoltából.

KEM RFK

Megosztás