Slider

Üdvözöljük Környén!

2851 – Környe, Alkotmány u. 2. | telefon: 34/573-100 | kapcsolat: info@kornye.hu

balesetHavas, csúszós utak fogadják a megyében közlekedőket. Fokozott óvatossággal, ismét lassabban, nagyobb követési távolságot tartva kell közlekedni. A havat erős szél hordja tovább, mely a nyílt területeken hóátfúvást eredményez. Az elmúlt 24 órában a Komárom-Esztergom Megyei Rendőr-főkapitányság illetékességi területén egy könnyű sérüléssel és négy anyagi kárral járó közlekedési baleset történt.

Az Országos Meteorológiai Szolgálat előrejelzése szerint március 14-én intenzív havazás várható a Dunántúlon. Éjfélig többnyire 5-10 cm-es hóréteg kialakulására számíthatunk. Az északi, északkeleti szél a reggeli óráktól a Dunántúlon és az északkeleti megyékben viharossá (70-95 km/h) fokozódik. A Bakony és a Balaton térségében, valamint a Nyugat-Dunántúlon és a Kisalföld nyugati felén 100 km/h-t meghaladó széllökések is lehetnek.

Országszerte erős hidegfronti hatás érvényesül. A viharossá fokozódó szél migrénes fejfájást, ingerültséget okozhat. A drasztikus lehűlés az egészséges emberi szervezetet is megviselheti, de elsősorban a keringési problémákkal küszködők számára lehet megterhelő. A légköri változások, a közérzet és hangulatingadozások a közlekedésre is kihatással vannak, ezért a rendőrség kéri a járművezetőket, hogy legyenek körültekintők és türelmesek. Lehetőség szerint csak téli gumival felszerelt járművel induljanak útnak és használják a biztonsági övet.

Komárom – Esztergom Megyei Rendőr-főkapitányság

 

 

Megosztás