Slider

Üdvözöljük Környén!

2851 – Környe, Alkotmány u. 2. | telefon: 34/573-100 | kapcsolat: info@kornye.hu

25karácsony-kupaUtoljára 2011-ben, a Karácsony Kupa életre hívásának 30. születésnapján vihette haza a Vashíd elnevezésű környei formáció a legfényesebben csillogó serleget. Bár azóta is minden esztendőben kiválóan szerepeltek a labdarúgók, rendre lecsúsztak a második helyre. Szombaton ismét a dobogó legfelső fokára verekedték magukat.

Első alkalommal 1981-ben csaptak össze Karácsony előtt a környei általános iskola tornatermében labdarúgócsapatok, s azóta sem múlt el egyetlen december sem a már hagyományos teremfoci nélkül, melynek rendezője évek óta az önkormányzat képviselő-testületének Kulturális, Oktatási, Sport és Nemzetiségi Bizottsága.

Szombaton nyolc hazai, tatabányai, oroszlányi, kecskédi együttes küzdött két csoportban, körmérkőzések során a kupáért, akadtak gólzáporos, tíz találatot is eredményező meccsek, s voltak kevésbé pezsgők is, 3-4 góllal.
3karácsony-kupaMíg tavaly a Lodzsi Color a kupa negatív rekordját állította fel azzal, hogy három mérkőzése során 30 gólt gyűjtött be, s csupán 5 alkalommal sikerült megrezgetnie az ellenfél hálóját, idén – mondhatni – fergeteges formát mutatott, s egészen a bronzéremért vívott mérkőzésig menetelt. Ott azonban 8-2-re kikapott a Sördög gárdájától, így meg kellett elégedniük a negyedik helyezéssel, kárpótolta azonban őket az a nézői üdvrivalgás, amely a két szerzett góljukat kísérte.

15karácsony-kupaKissé eseménytelenül kezdődött a kecskédi Sada és a környei Vashíd döntője, de aztán összekapták magukat a hazaiak, s 6-2-es győzelmükkel visszahódították a tavalyelőtt elveszített kupát.

A Vashíd kupagyőzelme mellett egyébként számos tekintetben ismételte önmagát idén a jubileumi, 2011-es program. Akkor 105 gól született a meccsek során, most 106, s akkor is és most is a kupagyőztes csapat mezét viselte a Gólkirály és a legjobb kapus. Idén a hálóőrök közül Iváncsán Istvánnak gratulált Török Mihály képviselő, főszervező, míg a mezőnyjátékosok közül Zsidó Tamás vehette át a Gólkirálynak járó serleget.

1karácsony-kupa2karácsony-kupa 5karácsony-kupa 6karácsony-kupa 7karácsony-kupa 8karácsony-kupa 9karácsony-kupa 10karácsony-kupa 11karácsony-kupa 12karácsony-kupa 13karácsony-kupa 14karácsony-kupa 16karácsony-kupa 17karácsony-kupa 18karácsony-kupa 19karácsony-kupa 20karácsony-kupa 21karácsony-kupa 22karácsony-kupa 23karácsony-kupa24karácsony-kupa

Megosztás