Slider

Üdvözöljük Környén!

2851 – Környe, Alkotmány u. 2. | telefon: 34/573-100 | kapcsolat: info@kornye.hu

A világjárvány miatt 2020 után 2021-ben is elmaradt a környei Kisfaludy Mihály Általános Iskolában a névadó tiszteletére hagyományosan rendezett programsorozat, gálaműsor, és ezzel együtt a grafika tanszakos diákok alkotásaiból készült kiállítás is. A tanszak vezetője, Soltész László idén gondolt egy merészet, és virtuális tárlat keretében mutatja be a tanulók munkáit.

A virtuális kiállítás virtuális vendégkönyvében Soltész László tollából ezek a gondolatok olvashatók:

Kedves Látogató!

Az idei tanév rendhagyó volt, nem csak a normál oktatás tekintetében, de a művészeti oktatásban is. Nem tudtunk órákat tartani, a grafika pedig online nem oktatható, nem kerülhető meg a személyesség. Éppen ezért szerveztünk az év végére tábort, aminek az eredményeit, elkészült alkotásait szándékunk szerint szintén közzétesszük az interneten, ezen a felületen.

A most látható munkákat a kicsik készítették, jellemzően a januári, februári időszakban. A képek változatos témájúak, változatos technikával készültek, az első félév tematikáját tükrözik. Színhasználat, színkeverési gyakorlat, felületek felbontása foltokra: ebben ügyeskedtek a gyerekek. A nyári táborban igyekszünk pótolni az elmaradt festési gyakorlatokat, és ha az idő kegyes lesz hozzánk, akkor a szabadban dolgozunk.

Köszönöm, hogy megnézi a képeket, és bízom abban, hogy olyan öröme telik bennük, mint a gyerekeknek az alkotásban.

Megosztás