Slider

Üdvözöljük Környén!

2851 – Környe, Alkotmány u. 2. | telefon: 34/573-100 | kapcsolat: info@kornye.hu

Viharos szélre kell számítani a Dunántúlon, majd a Duna-Tisza-közén. Péntek délután néhol óránkénti 90-95 kilométeres erősségű széllökések is lehetnek – közölte a katasztrófavédelem. Komárom-Esztergom megyében citromsárga, azaz 1-es szintű riasztás van érvényben.

Az Országos Katasztrófavédelmi Főigazgatóság az Országos Meteorológiai Szolgálat előrejelzése és tájékoztatása alapján közleményben hívta fel a figyelmet a pénteken és a hétvégén várható viharos időjárásra. Mint írták, Magyarország fölött egy viharciklonhoz kapcsolódó markáns hidegfront vonul át, ennek hatására pénteken előbb a Dunántúl északi felén, a délelőtti óráktól pedig már a Dunántúl legnagyobb részén, illetve a Duna-Tisza-közén is sokfelé viharossá, óránkénti 65-85 kilométeressé fokozódik az északnyugati szél.

A meteorológiai szolgálat a honlapja szerint Komárom-Esztergom megyében, s azon belül a tatabányai kistérségben a várt legerősebb széllökések pénteken meghaladhatják a 70 km/h-t, de szombatra már nincs érvényben figyelmeztetés.

 

Megosztás