Slider

Üdvözöljük Környén!

2851 – Környe, Alkotmány u. 2. | telefon: 34/573-100 | kapcsolat: info@kornye.hu

Bízom benne, hogy jól éreztétek magatokat, s azt gondolom, a mai vetélkedő és az előzetes felkészülés során több ismerettel gazdagodtatok, mint öt történelem órán – ezekkel a gondolatokkal zárta az általános iskolások vetélkedőjét szerdán Trézlné Staudinger Csilla igazgató a díjak átadása előtt.

Az intézményben hosszú évek óta hagyomány, hogy az 1848/49-es Forradalom és Szabadságharc évfordulóját nem csupán ünnepi műsorral, hanem nemes vetélkedéssel is köszöntik.

A két legkisebb évfolyam feladatsora ezúttal is a tavaszváráshoz, míg a 3-4-es tanulóké az 1848-49-es eseményekhez kapcsolódott.

A nagyobbak műveltségi vetélkedőjének aktualitását mindig egy-egy témakör adja, így az ötkarikás játékok évében természetesen az Olimpia szerepelt a középpontban, s a verseny kezdetén stílszerűen a Környei Olimpiai Bizottság nevében köszöntötte a diákokat Horti Károlyné, aki – szintén stílszerűen – az olimpiai fair play jegyében tiszta játékot kért az olimpikonoktól. A felsősök egyébként az eltelt napokban már sorra gyártották azokról az olimpiai sportágakról a plakátokat, melyekben magyar sportolóink kiválóan szerepeltek, s szerdán az is kiderült, hogy vajon mennyire ismerik jól honi jelenlegi és egykori olimpikonjainkat, s hogy pantomim játékkal sikerül-e elmutogatniuk a különböző olimpiai sportágakat.

A világ legnagyobb sporteseménye mellett a Kodály évforduló jegyében „Játék és muzsika” is várta 10 percben a tanulókat, de a feladatsorból a magyar nyelvi, környezetvédelmi, s a közelgő húsvétra készülve a hon- és népismereti feladványok sem hiányozhattak.

A vetélkedő után ünnepi műsorral folytatódott az iskolások programja, majd következett a várva-várt eredményhirdetés.

A két legkisebb évfolyam tavaszi vetélkedését az 1.b nyerte meg, második helyen végzett az 2.b, harmadik lett az 1.a, míg negyedik a 2.a. A harmadik-negyedikesek között a 4.b-s Kossuth utódai vehették át a legjobbnak járó elismerést, második lett a szintén 4.b-s Márciusi ifjak, harmadik a 4.a-s Forradalmárok, negyedik a szintén 4.a-s Nemzeti csatárok, ötödik a 3.b-s Márciusi ifjak, s hatodik az osztály másik csapata, Kossuth lányai. (A 3.a nem vett részt a vetélkedőn, mivel Környebányán vendégeskedtek az Erdei Iskolában.)

Az 5-6. évfolyam legjobbja a 6.a lett, második helyen végzett a 6. b., harmadikon az 5.b, míg a negyediken az 5.a.

A legnagyobbaknál az első helyezett 8.a 10,5 pontot vert rá a mögötte végző 7.b-re, ők viszont majdnem húszat a bronzérmes 8.b-re. A 7.a-nak a negyedik hellyel kellett beérnie.

Megosztás