Slider

Üdvözöljük Környén!

2851 – Környe, Alkotmány u. 2. | telefon: 34/573-100 | kapcsolat: info@kornye.hu

elfogás-házszámosA hét közepén Környén is próbálkozott az a házszámtáblás csaló, akit végül péntek kora délután a vértessomlói polgárőrök tartóztattak fel a községben és adtak rendőrkézre. Az egyenruhások most azt vizsgálják, hogy a gyanúsított követett-e el további bűncselekményeket.

Azt nem tudni, hogy hány helyen járt sikerrel, az viszont biztos, hogy egy környei állampolgárnak is gyanússá vált a hét közepén az a férfi, aki az önkormányzatra hivatkozva házszámtáblákat árult, azokat „természetesen” később „postázta” volna.

Pénteken ugyanezzel a trükkel rótta Vértessomló utcáit kék Suzukijával a csaló, egy helyen ki is fizették a kért összeget, ám egy idős hölgy elővigyázatosabb volt, azonnal hívta Hartdégen József polgármestert, igaz-e, hogy az önkormányzat megrendelte a férfitől ezt a szolgáltatást? A település vezetője miután tudomást szerzett a történtekről, azonnal értesítette Linczmayer István polgárőrt, aki Oleárnik Rolanddal, az egyesület elnökével járőrözni kezdett a faluban, s meg is találták a keresett járművet és a keresett férfit, aki épp egy újabb megrendelést készült felvenni. A polgárőrök megkérdezték, hogy mit árul, mire ő nem is titkolta: utcatáblákra vesz fel megrendeléseket. A két polgárőr tájékoztatta, hogy több bejelentés érkezett ellene, ezért kérik, az ügy tisztázása érdekében várja meg a Tatabányai Rendőrkapitányság járőreit, akik nem sokkal később meg is érkeztek. Meghallgatták az időközben odaérkező sértetteket, s mivel az autóból több számlatömb, utcanév tábla és egyéb bizonyítékok kerültek elő, a férfit elszállították a Tatabányai Rendőrkapitányságra.

Az 51 éves orosházi férfi ellen csalás vétség elkövetésének megalapozott gyanúja miatt folytatnak eljárást. A rendőrség, O. Csabát gyanúsítotti kihallgatását követően őrizetbe vette és kezdeményezi előzetes letartóztatását.

Megosztás