Slider

Üdvözöljük Környén!

2851 – Környe, Alkotmány u. 2. | telefon: 34/573-100 | kapcsolat: info@kornye.hu

csoportMár NEM kell aludni, csak jönni, s kezdődik a Vértes-Gerecse túra! (Ma 2016.06.10. van) Köszönjük, hogy ilyen sokan jelentkeztetek, reméljük, jól sikerül minden! A program módosult: az Esőember című film vetítése délelőtt kétszer, délután háromszor, s ha kell, lesz éjszakai vetítés is!

Szünetekben: Skiba Tamás (amatőr) adja elő az „Esik mocskosul az eső” Kern András számot. Az ifjú őrgrófi pár pedig az Ének az esőben filmmusical táncbetéteinek némelyikével szórakoztatja háznépét – ilyen bejegyzésekkel „riogatta” az MZ Club Hungary netes felületén Nagytagyospusztai Dénes főispán úr (a tatabányai Nedermann Dénes) és Nagytagyospusztai Prenyugger alispán (Környén ismertebb nevén Kovács Ferenc) a 7. Vértes-Gerecse MZ túrára érkezőket, de aztán kiderült, hogy voltaképp kegyesek voltak az égiek, túráik motorozós időszakában megkímélték őket, többen már csak vasárnap, hazafelé kaptak rendesen az égi áldásból.

A club tagjainak zöme a 7-8 megyebeli mellett Budapestről és környékéről érkezett Tagyosra, a Konkoly Thege kúria a Református Egyház turistaházába, de akadt, aki Nagykanizsáról 210, más Szentesről 220 kilométert nyomott le Környéig, a legtöbbet pedig egy Nyírjákói MZ-s, aki 370 kilométert motorozott a túra kedvéért, s azért, hogy szűkebb hazánkban még tovább növelje kedvencének kilométeróra állását. Ő összességében 952 kilométert teljesített a három nap alatt.

bakonybánk-51-motorA találkozó résztvevői 11-én ismét két csapatban kezdték el gyűrni a kilométereket, hiszen a club belföldi túrái közül egyedül a Vértes-Gerecse sajátossága, hogy a résztvevők választhatnak a terep és közút között. Idén Bakonybánkon iktattak be találkozási pontot, ahol Bánki Donát emlékszobájánál éppen 51 motoros gyűlt össze a szervezők legnagyobb megelégedésére, hiszen így vált az idei a VG legnépesebb túrájává…

S hogy 2017-ben ismét “felbőgnek”-e az MZ-k Tagyospusztán? A két főszervezőn biztosan nem múlik, hiszen a fórumban olvasható búcsúsorok így szólnak: Jövőre veletek ugyanitt! Addig is széles utat mindenkinek!

mz-találk_08 mz-találk mz-találk_02 mz-találk_03 mz-találk_04 mz-találk_05 mz-találk_06 mz-találk_07

Megosztás