Slider

Üdvözöljük Környén!

2851 – Környe, Alkotmány u. 2. | telefon: 34/573-100 | kapcsolat: info@kornye.hu

Már évtizedes múltra tekint vissza, hogy a környei Vackor Óvoda óvodapedagógusai Advent időszakában a katolikus templomban karácsonyi dalcsokorral ajándékozzák meg az apróságokat.

Így történt ez csütörtök délelőtt is, s a templom előtt felállított Betlehemi jászolhoz érkezve kiderült, hogy a gyerekek számára egyáltalán nem ismeretlen a kis Jézus megszületésének története, bár azért akadt apróság, aki később azt kérdezte, hogy Jézus anyukája valóban meghalt-e, s hogy ugye a Jézuska él?

Az intézmény kamarakórusának meghitt hangulatú dalai után természetesen a gyerekek ajándéka sem maradt el, hiszen minden egyes csoport karácsonyi verssel készült az alkalomra, majd Vidéki Józsefné gyönyörű orgonajátékának kíséretében közös énekléssel zárult az Adventi program.

A várakozás időszakának minden bizonnyal legemlékezetesebb eseménye legközelebb az óvoda karácsonyi ünnepsége lesz 21-én, amikor a nagycsoportos gyerekek kedveskednek műsorral társaiknak, s kiderül, hogy milyen meglepetéseket tartogat a gyerekek számára idén az ünnep.

Megosztás