Slider

Üdvözöljük Környén!

2851 – Környe, Alkotmány u. 2. | telefon: 34/573-100 | kapcsolat: info@kornye.hu

Negyedik alkalommal hívta a versszerető környeieket a Magyar Költészet Napja alkalmából április 11-én, József Attila születésnapján a község főterére a Művelődési Ház és a Községi Könyvtár. Idén is szavalt és megzenésített versek, verseskötetek várták az érdeklődőket, a szökőkútnál gyönyörű időben hangozhattak el a gyönyörű versek – a vendégművészek mellett – környeiektől, környeieknek: énekelve és szavalva.

Torzsa Gabriella és Horváth György, a KaDarka Társulat tagjai kifejezetten erre az alkalomra bővítették repertoárjukat, József Attila, Kányádi Sándor, Juhász Gyula és Radnóti Miklós megzenésített verseivel nyűgözték le a közönséget, akik egy része szintén a rendezvény aktív résztvevőjévé vált: kedvenc verseiket osztották meg a jelenlévőkkel. Ismert és kevésbé ismert, keserű és elgondolkodtató, vidám és játékos versek hangoztak el felnőttektől, s a szervezők örömére fiataloktól is.

Ahogy már hagyomány, a program zárásaként mindenki válogathatott a korábban felajánlott verseskötetek közül, sokan idén is kincsekre bukkantak, volt, aki táskát, kisebb dobozt kért segítségül az elszállításukhoz. A „kalapozós vásár” bevételével a szervezők – akik hálásan köszönik a felajánlott forintokat – idén is a kalapok tulajdonosát, a Szivárvány Táncegyüttest támogatták.

A Művelődési Ház és a Községi Könyvtár nagyon köszöni az idősebb, fiatalabb környeiek szavalatait, s végül, de egyáltalán nem utolsó sorban mindazon versszerető környeiek részvételét, akik idén is velük együtt „gondoltak a bolonddal…”

 

 

Megosztás