Slider

Üdvözöljük Környén!

2851 – Környe, Alkotmány u. 2. | telefon: 34/573-100 | kapcsolat: info@kornye.hu

vegye-vigye_06Az őszi vásá­rozó napok­hoz kap­cso­ló­dóan október 17-én rendezték meg a húsz éves hagyománynak örvendő „vegye-vigye” vásárt a környei iskolában. A helyszínt idén sikerült kinőni a sok vásározónak köszönhetően, így a tánctermet az ebédlővel össze kellett nyitni, hogy mindenki ki tudja pakolni portékáját.

A vásári forgatagban tulajdonképpen nem a valóságban megszokott vásárlás történik, hanem minden résztvevő egyaránt „eladó” és „vásárló” is: játékért játékot ad cserébe. Útra kelnek a sokszor kiolvasott újságok, mesekönyvek, a megunt plüssállatkák, a csecse-becsék, versenyautók újdonsült tulajdonosaikkal új lakhelyük felé – a kis vásározók örömére. vegye-vigye_09Ami felnőtt szemmel helyfoglaló kacat, az a legdrágább kincs, mert ők szerezték maguknak alkudozással. Példaértékű, ahogy a rutinos idősebb diákok segítenek a kisiskolásoknak, sőt többször ingyen elvihető felkiáltással azoknak is lehetőségük volt „áruhoz” jutni, akik egyébként üres kézzel érkeztek. Az eltelt évek újdon­sá­ga­ként hono­so­dott meg a gye­re­kek részéről a zsák­ba­macska is: igen sokan gondosan előre készí­tet­ték és a még meré­szeb­bek „aki mer, az nyer ala­pon” apró forintokért és cserejátékért hozzá is jutottak.

vegye-vigyeMint szervező, minden évben arra gondolok, vajon a mai modern üzleti világunkban az ilyen típusú programokra van-e szükség? Nos, aki eljött, láthatta, milyen nagy lelkesedéssel érkeznek a gyerekek és milyen felszabadultan alkudoznak, majd mekkora örömmel köszönnek el kincseikkel. S valószínű, családi élménybeszámolóval fejezik be vásározó délutánjukat…

László Márta

vegye-vigye_02vegye-vigye_07 vegye-vigye_08 vegye-vigye_03 vegye-vigye_04 vegye-vigye_05

Megosztás