Slider

Üdvözöljük Környén!

2851 – Környe, Alkotmány u. 2. | telefon: 34/573-100 | kapcsolat: info@kornye.hu

A köztársasági elnök a helyi önkormányzati képviselők és polgármesterek 2019. évi általános választását október 13-ára tűzte ki. A Nemzeti Választási Bizottság a nemzetiségi önkormányzati képviselők 2019. évi általános választását is október 13-ára – a helyi önkormányzati képviselők és polgármesterek 2019. évi általános választásának napjára – tűzte ki. Környén 3 809 a választópolgárok száma, a szavazókat október 13-án 6 és 19 óra között négy szavazókörben, a Művelődési Házban, az Általános Iskolában, a Közösségi és Tájházban, valamint a Sporttelepen várják.

A mozgóurna iránti kérelmet a szavazóköri névjegyzékben szereplő, mozgásában egészségi állapota vagy fogyatékossága, illetve fogvatartása miatt gátolt választópolgár nyújthatja be. A kérelemnek legkésőbb október 11-én 16.00 óráig kell megérkeznie ahhoz a helyi választási irodához, amelynek szavazóköri névjegyzékében szerepel vagy október 13-án, legkésőbb 12.00 óráig kell megérkeznie a szavazatszámláló bizottsághoz.

Környén egy polgármester jelöltet és 14 önkormányzati képviselőjelöltet vett nyilvántartásba a Helyi Választási Bizottság. A jogszabály erejénél fogva Környén 6 önkormányzati képviselő választható. Tehát a szavazatunk akkor lesz érvényes, ha hat vagy annál kevesebb jelöltre adjuk le. Ha hatnál több jelöltre adjuk le szavazatunkat, az érvénytelen lesz.

A képviselőjelöltek nevei – épp úgy, mint az 5 évvel ezelőtti választáskor – nem ABC, hanem sorsolással eldöntött sorrendben szerepelnek majd a szavazólapon:

 

Beke László független polgármesterjelölt

1. Török Mihály – független képviselőjelölt

2. Halmai Bernadett – független képviselőjelölt

3. Tirhold Kármen – független képviselőjelölt

4. Bozóné Kucskár Anikó – független képviselőjelölt

5. Wind Károly Józsefné – független képviselőjelölt

6. Tóth Gábor – független képviselőjelölt

7. Wéber István – független képviselőjelölt

8. Pákozdi Ferenc – független képviselőjelölt

9. Vadász Éva – független képviselőjelölt

10. Szappanos Attila – független képviselőjelölt

11. Dr. Bublovics Péter – független képviselőjelölt

12. Dr. Árendás József – független képviselőjelölt

13. Varga Katalin – független képviselőjelölt

14. Rácz Roland Imre – a Jobbik Magyarországért Mozgalom képviselőjelöltje

 

Településünkön október 13-án német nemzetiségi önkormányzati választást is tartunk. Az jogosult a német nemzetiségi önkormányzati választáson részt venni, aki kérte a nemzetiségi névjegyzékbe való felvételét, illetve határidőre benyújtotta kérelmét a Helyi Választási Irodába. Környén ezt 108-an tették meg.

Településünkön 5 német nemzetiségi önkormányzati képviselőjelöltet vett nyilvántartásba a Helyi Választási Bizottság, és a jogszabály erejénél fogva 5 német nemzetiségi önkormányzati képviselő választható.

A képviselőjelöltek nevei – épp úgy, mint az 5 évvel ezelőtti választáskor – nem ABC, hanem sorsolással eldöntött sorrendben szerepelnek majd a szavazólapon:

1. Tirhold Kármen – német nemzetiségi önkormányzati képviselőjelölt

2. Wéber István György – német nemzetiségi önkormányzati képviselőjelölt

3. Erl Péter – német nemzetiségi önkormányzati képviselőjelölt

4. Kerecsényi József – német nemzetiségi önkormányzati képviselőjelölt

5. Dörner István – német nemzetiségi önkormányzati képviselőjelölt

 

Ne feledjék! 2019. október 13.: VÁLASZTÁS

Október 13-án kövesse figyelemmel községünk portálját, a www.kornye.hu oldalt, amelyen a Nemzeti Választási Iroda által működtetett internetes oldalon megjelenő információk és frissítések alapján folyamatosan tájékoztatjuk a falu lakóit a részvételi arányról, illetve – amint közzéteszik – a választás eredményéről.

Megosztás