Slider

Üdvözöljük Környén!

2851 – Környe, Alkotmány u. 2. | telefon: 34/573-100 | kapcsolat: info@kornye.hu

ismerkedési_05Szeptembertől várhatóan több mint ötven kis elsős lépi át a környei általános iskola ajtaját, akkor már iskolatáskával a hátukon. A kicsik és szüleik már megkezdték az ismerkedést az intézménnyel: a gyerekeket pénteken különböző programok, míg az anyukákat, apukákat tájékoztató várta.

Igencsak megmakacsolta magát egy kisfiú péntek délután, míg anyukáját várta az iskola előtt, a nagymama kedves unszolására először csak a lépcsőig sikerült eljutniuk, de később azért az épületbe is bemerészkedett. Nem ő volt az egyetlen gyerkőc, aki elpityeregte magát az ebédlőben, amikor kiderült, hogy anya, apa másik terembe megy, ő pedig ott marad az ismeretlen tanító nénik között. ismerkedésiA könnyek viszont hamar felszáradtak, amikor sorra érkeztek az ovis társak, s kiderült, hogy mennyi mindennel várják az apróságokat az iskolában: kézműveskedtek, rajzoltak, ragasztottak, a tornateremben élvezetes akadálypályán is ügyeskedhettek, s megismerkedhettek az interaktív táblával, amely számukra még varázstábla, amelyen varázstollal lehet varázsolni.

Eközben Trézlné Staudinger Csilla igazgató a szülők számára tartott tájékoztatót az iskoláról, amelyet talán már nem is kellett mindenkinek olyan nagyon bemutatni, hiszen több ismerkedési_12kis leendő elsős nővére, bátyja már viseli az intézmény címerével ellátott nyakkendőt.

Az iskola két épületében 25 osztályteremmel működik, ebből 9 szaktanterem, a minden nap nyitva tartó könyvtár szépirodalommal és szakirodalommal segíti a diákok felkészülését.

Az első két évfolyamon két tanítós, napközis oktatásban részesülnek a kicsik, napirendjüket segíti, hogy külön épületben vannak.

Mint az igazgató tájékoztatójában elhangzott, a szülőknek kötelezően választaniuk kell, hogy szeptembertől a hit- és erkölcstan, vagy az erkölcstan tantárgy szerepeljen a kicsi órarendjében. Ezen felül szabadon választható a gyerekek számára a tánc és mozgás foglalkozás, idegen nyelvi szakkörként a német, vagy az angol, művészeti képzésben a néptánc.

ismerkedési_13Trézlné Staudinger Csilla arra kérte a szülőket, jól gondolják át, hogy a kötelező elfoglaltságokon felül milyen további rendszeres foglalkozást, vagy foglalkozásokat választanak a kicsik számára, hiszen az elsősök órakerete heti 25 órás, s figyelembe kell venni a terhelhetőségüket.

A következő tanévre április 16-án 8 és 19 óra, 17-én 8 és 18 óra között lehet beiratkozni, ehhez szükséges a gyermek lakcímkártyája, az iskolai fejlettség elérését tanúsító igazolás, amely lehet óvodai szakvélemény, nevelési tanácsadás keretében végzett iskolaérettségi szakértői vélemény, illetve sajátos nevelési igényű gyermekek esetében a Szakértői Bizottság véleménye.

A kötelezően benyújtandó dokumentumok között szerepel egy nyilatkozat is a szülői felügyeleti jogról, melyet, ha az édesanya és édesapa együttesen gyakorol, akkor mindkettejüknek alá kell írni, s az életvitelszerű lakcímről is nyilatkozni kell a hatályos szabályozás szerint. Az igazgató arra is felhívta a figyelmet, hogy a nyilatkozati űrlapok aláírt példányát senki se felejtse otthon a beiratkozáskor.

A Kisfaludy Mihály Általános Iskola és Alapfokú Művészeti Iskola kollektívája ezúton köszöni a szülőknek és a gyerekeknek, hogy jelenlétükkel, érdeklődésükkel megtisztelték az intézményt!

ismerkedési_02ismerkedési_03 ismerkedési_04 ismerkedési_06 ismerkedési_07 ismerkedési_08 ismerkedési_09 ismerkedési_10 ismerkedési_11 ismerkedési_14 ismerkedési_15 ismerkedési_16 ismerkedési_17ismerkedési_18

Megosztás