Slider

Üdvözöljük Környén!

2851 – Környe, Alkotmány u. 2. | telefon: 34/573-100 | kapcsolat: info@kornye.hu

anyák-napja_15A világ legtöbb országában májusban, hazánkban annak is az első vasárnapján ünnepeljük Anyák Napját. Nem volt ez másképp Környebányán sem, ahol 25 éves hagyományt folytatva idén is ünnepi műsorral készültek a gyerekek, fiatalok édesanyjuk, nagymamájuk tiszteletére.

Elsőként Svétecz László képviselő üdvözölte a megjelenteket, majd elmondta, hogy Magyarországon 1925 óta ünneplik az Anyák Napját. Ha visszatekintünk a történelembe, láthatjuk, hogy mindig az anyukák, nagymamák és dédmamák voltak azok, akik a családot összetartották. anyák-napja_02Ennek akkor volt igazán nagy jelentősége, amikor a család az esetleges háborúk következtében férfitagok nélkül maradt. A képviselő hozzátette, hogy ugyanilyen tiszteletet, illetve köszönetet érdemelnek a teremben jelenlévő édesanyák, nagymamák is, amiért becsületben, tisztességesen felnevelték gyermekeiket.

anyák-napja_06A köszöntő gondolatok után citerajáték következett, majd az apróságok ünnepi műsora, melyet Bozó Kucskár Anikó tanított be. A nevelő elmondta, hogy ilyenkor májusban nem csak az édesanyákat, de a szeretetet, a szerelmet is ünnepeljük. Ennek jegyében egy kis pünkösdi hangulatot is csempésztek a színpadra a szereplők. A versek, táncok és énekek után a gyerekek átadták a jelenlévőknek a szeretetüket szimbolizáló virágokat, majd zárásként Horváth Mária rövid operett előadásával gondoskodott az emelkedett hangulat fenntartásáról.

anyák-napjaanyák-napja_04 anyák-napja_05 anyák-napja_07 anyák-napja_08 anyák-napja_09 anyák-napja_10 anyák-napja_11 anyák-napja_12 anyák-napja_13 anyák-napja_14 anyák-napja_16 anyák-napja_17 anyák-napja_18 anyák-napja_20 anyák-napja_21 anyák-napja_22 anyák-napja_23

Megosztás