Slider

Üdvözöljük Környén!

2851 – Környe, Alkotmány u. 2. | telefon: 34/573-100 | kapcsolat: info@kornye.hu

A köztársasági elnök a helyi önkormányzati képviselők és polgármesterek 2019. évi általános választását 2019. október 13. napjára tűzte ki. A Nemzeti Választási Bizottság a nemzetiségi önkormányzati képviselők 2019. évi általános választását 2019. október 13. napjára – a helyi önkormányzati képviselők és polgármesterek 2019. évi általános választásának napjára – tűzte ki.

 

A szavazóköri névjegyzék

A magyarországi lakcímmel rendelkező választópolgárok automatikusan felkerülnek a központi névjegyzékbe. A szavazóköri névjegyzékben szereplő választópolgárok a névjegyzékbe történt felvételükről értesítőt kaptak.

Azokat a választópolgárokat, akik 2019. augusztus 7-ét követően létesítettek állandó lakóhelyet Környén a Helyi Választási Iroda fogja tájékoztatni – értesítő megküldésével – a névjegyzékbe vételükről

Az a választópolgár, aki – annak ellenére, hogy szerepel a szavazóköri névjegyzékben – nem kapta meg az értesítőt, új értesítőt igényelhet a Helyi Választási Irodától.

 

Átjelentkezésre vonatkozó határidők

Az átjelentkezésre irányuló kérelmet az a választópolgár nyújthatja be, akinek legkésőbb 2019. június 26-ig létesített tartózkodási helyének érvényessége legalább 2019. október 13-ig tart. Az átjelentkezésre irányuló kérelemnek legkésőbb 2019. október 9-én 16.00 óráig kell megérkeznie a helyi választási irodához.

Az átjelentkező választópolgár 2019. október 11-én 16.00 óráig visszavonhatja átjelentkezési kérelmét.

 

Mozgóurna iránti kérelemre vonatkozó szabályok

A mozgóurna iránti kérelmet a szavazóköri névjegyzékben szereplő, mozgásában egészségi állapota vagy fogyatékossága, illetve fogvatartása miatt gátolt választópolgár nyújthatja be.

 

A választópolgár mozgóurna iránti kérelmének

a)     legkésőbb 2019. október 11-én 16.00 óráig kell megérkeznie ahhoz a helyi választási irodához, amelynek szavazóköri névjegyzékében szerepel vagy

b)     2019. október 13-án, legkésőbb 12.00 óráig kell megérkeznie a szavazatszámláló bizottsághoz.

 

Kampány

A választási kampányidőszak 2019. augusztus 24-től 2019. október 13-án 19.00 óráig tart.

 

Településünkön egy polgármester jelöltet és 14 önkormányzati képviselőjelöltet vett nyilvántartásba a Helyi Választási Bizottság. A jogszabály erejénél fogva Környén 6 önkormányzati képviselő választható. Tehát szavazatunk akkor lesz érvényes, ha hat vagy annál kevesebb jelöltre adjuk le. Ha hatnál több jelöltre adjuk le szavazatunkat, az érvénytelen lesz.

 

A képviselőjelöltek nevei – épp úgy, mint az 5 évvel ezelőtti választáskor – nem ABC, hanem sorsolással eldöntött sorrendben szerepelnek majd a szavazólapon:

 

Beke László független polgármesterjelölt

 

1. Török Mihály – független képviselőjelölt

2. Halmai Bernadett – független képviselőjelölt

3. Tirhold Kármen – független képviselőjelölt

4. Bozóné Kucskár Anikó – független képviselőjelölt

5. Wind Károly Józsefné – független képviselőjelölt

6. Tóth Gábor – független képviselőjelölt

7. Wéber István – független képviselőjelölt

8. Pákozdi Ferenc – független képviselőjelölt

9. Vadász Éva – független képviselőjelölt

10. Szappanos Attila – független képviselőjelölt

11. Dr. Bublovics Péter – független képviselőjelölt

12. Dr. Árendás József – független képviselőjelölt

13. Varga Katalin – független képviselőjelölt

14. Rácz Roland Imre – a Jobbik Magyarországért Mozgalom képviselőjelöltje

 

Településünkön október 13-án német nemzetiségi önkormányzati választást is tartunk. Az jogosult a német nemzetiségi önkormányzati választáson részt venni, aki kérte a nemzetiségi névjegyzékbe való felvételét, illetve szeptember 27-én 16.00 óráig erre irányuló kérelmét benyújtotta a Helyi Választási Irodába (Környe, Alkotmány u. 2.)

Településünkön 5 német nemzetiségi önkormányzati képviselőjelöltet vett nyilvántartásba a Helyi Választási Bizottság. A jogszabály erejénél fogva Környén 5 német nemzetiségi önkormányzati képviselő választható.

Tehát szavazatunk akkor lesz érvényes, ha öt vagy annál kevesebb jelöltre adjuk le. Ha ötnél több jelöltre adjuk le szavazatunkat az érvénytelen lesz.

 

A képviselőjelöltek nevei – épp úgy, mint az 5 évvel ezelőtti választáskor – nem ABC, hanem sorsolással eldöntött sorrendben szerepelnek majd a szavazólapon:

 

1. Tirhold Kármen – német nemzetiségi önkormányzati képviselőjelölt

2. Wéber István György – német nemzetiségi önkormányzati képviselőjelölt

3. Erl Péter – német nemzetiségi önkormányzati képviselőjelölt

4. Kerecsényi József – német nemzetiségi önkormányzati képviselőjelölt

5. Dörner István – német nemzetiségi önkormányzati képviselőjelölt

Ne feledjék! 2019. október 13.: VÁLASZTÁS

Községünkben tehát egy polgármester jelöltet és 14 önkormányzati képviselőjelöltet vett nyilvántartásba a Helyi Választási Bizottság. Mivel a jogszabály szerint Környén 6 önkormányzati képviselő választható, a szavazatunk csak akkor lesz érvényes, ha hat vagy annál kevesebb jelöltre adjuk le voksunkat. Ha hatnál több jelölt neve mellett helyezzük el az X-et, akkor szavazatunk érvénytelen lesz!

Településünkön október 13-án német nemzetiségi önkormányzati választást is tartunk, a nemzetiségi névjegyzékben szereplők 5 német nemzetiségi önkormányzati képviselőjelölt közül választhatnak. A jogszabály szerint Környén 5 német nemzetiségi önkormányzati képviselő választható, tehát aki ötnél több jelöltre adja le voksát, annak szavazata érvénytelen lesz!

Október 13-án kövesse figyelemmel községünk portálját, a www.kornye.hu oldalt, amelyen a Nemzeti Választási Iroda által működtetett internetes oldalon megjelenő információk és frissítések alapján folyamatosan tájékoztatjuk a falu lakóit a részvételi arányról, illetve – amint közzéteszik – a választás eredményéről.

 

 

Megosztás