Slider

Üdvözöljük Környén!

2851 – Környe, Alkotmány u. 2. | telefon: 34/573-100 | kapcsolat: info@kornye.hu

Környén jogszabályi kötelezettség miatt két szavazókört meg kellett szüntetni. Így a környebányai szavazók a Sporttelepen a 4-es szavazókörben, a szentgyörgypusztaiak a Közösségi és Tájházban (Alkotmány u. 78.) a 3-as szavazókörben tudják voksaikat leadni. A választásra jogosultak február 17-ig megkapták az értesítést a szavazóköri névjegyzékbe vételről, aki mégsem kapta meg, a hivatalban pótolható.

Aki a szavazás napján nem tartózkodik otthon, kérheti az átjelentkezést, melyet az állandó lakhely szerinti jegyzőhöz kell benyújtani. Fontos változás, hogy bárhol is él a szavazati jogával az átjelentkező, a saját országgyűlési egyéni választókerületében állított listára szavaz. Átjelentkezési kérelem április 4-én 16 óráig nyújtható be.

Ha valaki a szavazás napján külföldön tartózkodik külképviseleten adhatja le voksát, ez esetben a kérelemnek március 29-én 16.00 óráig kell megérkeznie az állandó lakhely szerinti jegyzőhöz.

Mozgó urnát egészségi állapot, fogyatékosság, illetve fogva tartás miatt lehet kérni április 4-én 16.00 óráig a helyi választási irodánál. A kérelem benyújtása nem jelenti, hogy automatikusan jogosulttá válik az igénylő, azt a helyi választási iroda elbírálja és felveszi a mozgó urnát igénylők névjegyzékébe. Aki viszont kérte és a helyi választási iroda helybenhagyta igényét, az április 6-án már csak mozgó urna igénybevételével szavazhat. A választás napján a lakhely szerinti szavazókörben a szavazatszámláló bizottsághoz nyújtható be még mozgó urna kérelem április 6-án 15.00 óráig.

Szavazni érvényes okmányokkal, az értesítőn szereplő lakhely szerinti szavazókörben lehet április 6-án 6.00 és 19.00 óra között.

Szavazókörök:

1. Művelődési Ház – Környe, Alkotmány u. 1.

2. Általános Iskola – Környe, Beloiannisz u. 1.

3. Közösségi és Tájház – Környe, Alkotmány u. 78.

4. Sporttelep – Környe

Községünkben öt utca neve megváltozott, ám a szavazásnál nem jelent akadályt, ha valaki még nem íratta át a lakcímkártyáján az utcanévváltozást. Minden szavazókörben a bizottság rendelkezésére áll majd egy lista a megváltozott utcanevekről és a szavazáskor az azon szereplő adatok szerint el kell fogadni az esetleges régi utcanevet tartalmazó lakcímkártyát.

Megosztás