Slider

Üdvözöljük Környén!

2851 – Környe, Alkotmány u. 2. | telefon: 34/573-100 | kapcsolat: info@kornye.hu

ovi-karácsony_02Mit ünneplünk ilyenkor? – tette fel a kérdést csütörtökön Nikáné Vadász Erzsébet a Vackor Óvoda és Bölcsőde apróságainak, ők pedig kórusban feleltek: a karácsonyt! A kis Jézuskát! A kislányok, kisfiúk valamennyien csinosan, az alkalomhoz illő ünnepi ruhában gyülekeztek az aulában, ahol már harmadik alkalommal tartottak közös Vackorkarácsonyt.

A csoportszobákban a kicsiket már reggel a Reichnach György által felajánlott, s ünnepi díszbe öltöztetett fenyők fogadták, később pedig összességében több, mint 500 ezer forint értékben számtalan különböző játék, fejlesztő és szerepjátszó eszköz.

A csomagok kibontása előtt azonban a legnagyobbak ovi-karácsony_11Betlehemi játékáé volt a főszerep, később a csoportonkénti közös verselésé, énekléssé, majd pedig a szeretetlángé, melyet tavaly vettek át és őriztek meg a legidősebb gyermekek, hogy most, amikor utolsó alkalommal töltik együtt a szeretet ünnepét az óvodában, átadhassák kisebb társaiknak.

A gyerekek már jó ideje készülődtek az ünnepre. Verseket, dalokat tanultak, elkészítették apró ajándékaikat anyunak, apunak, testvéreiknek, a nagyszülőknek, s az ünnepvárás időszakában hagyományosan a katolikus templomba is ellátogattak. 1ovi-templomOtt Vidéki Józsefné kántor mesélt Szűz Mária és Szent József Betlehembe utazásáról, a kis Jézus megszületéséről az istállóban, a hatalmas fényességről, s az angyalokról, akik így nyugtatták meg az ijedt pásztorokat: ne féljenek, megszületett a kis Jézus, menjenek, s köszöntsék. Itt nálunk nem csak a kis Jézus születésének az ünnepe a karácsony, hanem a templom búcsúünnepe is, hiszen a Három Királyok tiszteletére szentelt a templomunk – mondta el Erzsi néni a gyerkőcöknek, akiktől azt kérte, hogy Jézust a születésnapján azzal ajándékozzák meg, hogy jók lesznek, szeretik egymást, a szüleiket, az óvónéniket, s mindenkit.

2ovi-templomMár nagyjából másfél évtizedes múltra tekint vissza, hogy a környei Vackor Óvoda és Bölcsőde apróságai Advent időszakában ellátogatnak a katolikus templomba. Ilyenkor minden egyes csoport karácsonyi verssel ajándékozza meg társait, az intézmény kamarakórusa pedig meghitt hangulatú, ünnepváró dalokkal. A kicsik ezúttal is meglepetten tekintgettek a karzat felé, amikor felcsendültek az első akkordok, hiszen – mint minden évben – Erzsi néni gyönyörű orgonajátékának kíséretében közös énekléssel zárult az Adventi program.

Megosztás