Slider

Üdvözöljük Környén!

2851 – Környe, Alkotmány u. 2. | telefon: 34/573-100 | kapcsolat: info@kornye.hu

6ovi-karácsonyCsütörtökön megérkezett a Jézuska a Környei Vackor Óvoda és Bölcsőde apróságaihoz. A csoportszobákban a kicsiket a Reichnach György által felajánlott, s ünnepi díszbe öltöztetett fenyők fogadták, no meg számtalan játék, fejlesztő és szerepjátszó eszköz, majd pedig a közös karácsony a nagycsoportosok verseivel, dalaival, Betlehemi játékával, a szeretet lángjaival.

A kicsik már az eltelt napokban készülődtek az ünnepre. Verseket, dalokat tanultak, elkészítették apró ajándékaikat anyunak, apunak, testvéreiknek, a nagyszülőknek, s az ünnepségre mézeskalácsot, karácsonyi finomságokat sütöttek.

OLYMPUS DIGITAL CAMERAAz ünnepvárás időszakában hagyományosan a katolikus templomba is ellátogattak, ahol Vidéki Józsefné kántor mesélt Szűz Mária és Szent József Betlehembe utazásáról, a kis Jézus megszületéséről, s az azt megelőző Adventi készülődésről, amely a szívünkben, lelkünkben is zajlik. A gyerekek érdeklődve hallgatták, hogy a Szentcsalád egy istállóban szállt meg, s hogy végig segíti őket egy angyal és egy csillag. Azt is megtudhatták, hogy a születésnapi ajándékozás hagyományát a három király és három pásztor ajándékai teremtették meg. A karácsonyi történet zárásaként az oltárképről is mesélt Erzsi néni, amely a Három Királyok hódolatát örökítette meg. OLYMPUS DIGITAL CAMERAItt nálunk nem csak a kis Jézus születésének az ünnepe a karácsony, hanem a templom búcsúünnepe is, hiszen a Három Királyok tiszteletére szentelt a templomunk – mondta el a gyerkőcöknek, akiket az óvónők karácsonyi énekekkel ajándékoztak meg, majd Erzsi néni gyönyörű orgonajátékának kíséretében közös énekléssel zárult kedden a templomi program.

Tavaly a közös vackorkarácsony jelentette a legnagyobb ajándékot az óvodapedagógusok számára, s az idei is tartogatott örömteli meglepetést. Pekár Zita környezeti nevelő óvodapedagógus, aki egyben az Országos Környezetünkért Óvodai Egyesület Társelnöke is, szerdán vehette át a Dr. Simon Attila István közigazgatási, valamint Czunyiné dr. Bertalan Judit köznevelésért felelős államtitkár által jegyzett oklevelet, amely mostantól 2017. december 31-éig jogosítja fel az intézményt a Zöld Óvoda cím viselésére.

IMG_6277Mint Pekár Zita elmondta, nyártól már büszkélkedhetnek a Madárbarát Óvoda címmel, kiaknázva az igazán kivételes környezeti adottságokat. A szülőkkel közösen odúkat alakítottak ki, rendszeresen etetik a madarakat, s olyan idelátogatókat figyelhetnek meg a kicsik, mint a cinege, zöldike, tengelic, rozsdafarkú, vagy fakopáncs, s az 1-2 percre lévő tó partján még további ritka fajokat. Az óvodában eddig is kiemelt figyelmet fordítottak a környezettudatos nevelésre, természetszeretetre, azért is pályáztak az újabb címre, melynek elnyerése igazolja, hogy a környezeti nevelés terén végzett tevékenységük elismerésre méltó és példaértékű. A „madárbarátok” szelektíven gyűjtik a hulladékot, gondozzák a kiskerteket, valamennyi „zöld ünnepet” megtartják, s életkoruknak megfelelő információkat szívnak magukba. És a környezet szeretetét, melyet – fogalmazott Zita – a remények szerint a szülőknek is átadnak.

OLYMPUS DIGITAL CAMERAOLYMPUS DIGITAL CAMERA OLYMPUS DIGITAL CAMERA OLYMPUS DIGITAL CAMERA OLYMPUS DIGITAL CAMERA OLYMPUS DIGITAL CAMERA OLYMPUS DIGITAL CAMERA OLYMPUS DIGITAL CAMERA OLYMPUS DIGITAL CAMERA OLYMPUS DIGITAL CAMERA OLYMPUS DIGITAL CAMERA OLYMPUS DIGITAL CAMERA OLYMPUS DIGITAL CAMERA OLYMPUS DIGITAL CAMERA OLYMPUS DIGITAL CAMERA OLYMPUS DIGITAL CAMERA OLYMPUS DIGITAL CAMERA OLYMPUS DIGITAL CAMERA OLYMPUS DIGITAL CAMERA OLYMPUS DIGITAL CAMERA OLYMPUS DIGITAL CAMERA OLYMPUS DIGITAL CAMERA OLYMPUS DIGITAL CAMERA OLYMPUS DIGITAL CAMERA OLYMPUS DIGITAL CAMERA OLYMPUS DIGITAL CAMERA OLYMPUS DIGITAL CAMERA OLYMPUS DIGITAL CAMERA OLYMPUS DIGITAL CAMERA OLYMPUS DIGITAL CAMERA OLYMPUS DIGITAL CAMERA OLYMPUS DIGITAL CAMERA OLYMPUS DIGITAL CAMERA OLYMPUS DIGITAL CAMERA OLYMPUS DIGITAL CAMERA OLYMPUS DIGITAL CAMERA OLYMPUS DIGITAL CAMERA OLYMPUS DIGITAL CAMERA OLYMPUS DIGITAL CAMERA1ovi-karácsony 2ovi-karácsony 3ovi-karácsony 4ovi-karácsony 5ovi-karácsony 6ovi-karácsony 7ovi-karácsony 8ovi-karácsony 9ovi-karácsony 10ovi-karácsony 11ovi-karácsony 12ovi-karácsony 13ovi-karácsony 14ovi-karácsony 15ovi-karácsony 16ovi-karácsony 17ovi-karácsony 18ovi-karácsony 19ovi-karácsony 20ovi-karácsony 21ovi-karácsony 22ovi-karácsony 23ovi-karácsony

 

Megosztás