Slider

Üdvözöljük Környén!

2851 – Környe, Alkotmány u. 2. | telefon: 34/573-100 | kapcsolat: info@kornye.hu

Jó ideje hatalmas érdeklődés kíséri a Vackor Óvoda és Bölcsőde gálaműsorát, ezért a kollektíva 2018-ban úgy döntött, hogy két részre bontják a programot: szünettel szakítják meg, hogy a szülők, nagyszülők, rokonok kényelmesen elférjenek a Művelődési Ház majdnem 300 főt befogadó színháztermében. 2019-ben a tizenhatodik Vackor Gála is „két felvonásban” fogadta a vendégeket novemberben, aztán érkezett a kényszerű szünet… Egészen 2022. június 10-éig, a nevelőtestület ugyanis úgy döntött, hogy ezúttal a tanév végén rendezik meg a 2021-ben elmaradt őszi gálát a gyerekek és szülők örömére – ismét kétszer.

Intézményünkbe 184 kisgyermek jár, 156 ovisunk és 28 bölcsődés kisgyermekünk van. Az óvodában 7 csoportban folyik a nevelőmunka. Sokan vagyunk, ami örömteli és üdvözlendő. Az évfordulókon mindig jó egy percre megállni, számot vetni, átgondolni mindazt, ami már mögöttünk van, és újabb feladatokat, célokat kitűzni magunk elé… Milyen érdekes ez a mai nap, hiszen az ünnepeltek adnak ajándékot a jelenlévőknek, és nem is akárhogy: a saját lényükön, igyekezetükön, műsorukon keresztül – így köszöntötte a vendégeket Pekár Zita óvodavezető „mindkét” gála kezdetén, aztán érkeztek az ünnepeltek a csodaszép ajándékaikkal.

Elsőként a bölcsisek, akik zenére készült koreográfiával adtak ízelítőt abból, hogyan kell a kezükön számolni, majd a Katica csoport tagjai változtak át Pumuklikká és éltek át kalandokat. Őket követték fergeteges mozdulatokkal, indiántánccal a Ficánkák, a „Nyuszik” „tücsök bogarai” pedig lakodalmi hangulatot varázsoltak a színpadra. A kis Sünik a felhőtlen vidám pancsolást és strandolást idézték, a Napocska csoport tagjai azt, hogy még az óriások is voltak gyerekek, míg a kis kalózokká változott Csigák almaszószt majszoltak, az elköszönő Gomba csoport pedig egy polgári táncokból álló csokrot nyújtott át a vendégeknek.

Természetesen az óvoda kollektívája sem maradhatott ki a tehetség megcsillogtatásából: mindkét „felvonást” gyönyörű énekkel kezdték, majd vastapsot érdemlő country tánccal, végül a gyerekekkel közösen zengett Vackor indulóval, és azzal a szeretetteljes érzéssel zárták a két gálát, melyet K. László Szilvia költő, meseíró így fogalmazott meg: jó dolog a sok ajándék, de figyeld a szemeket, meglátod, a legnagyobb kincs az őszinte szeretet.

 

Megosztás