Slider

Üdvözöljük Környén!

2851 – Környe, Alkotmány u. 2. | telefon: 34/573-100 | kapcsolat: info@kornye.hu

vvolánA Vértes Volán Zrt. ebben az esztendőben ünnepli megalakulásának hatvanadik évfordulóját, amely mind közlekedési szakma, mind pedig cégünk számára fontos esemény. A jubileum alkalmat kínál a közösségi közlekedés hagyományainak, történetének megismertetésére a nagyközönség számára, valamint a szakmai közösség összetartozásának megerősítésére is – mondta el Németh Tamás vezérigazgató, a gyémántjubileumi programokról szóló sajtótájékoztatón.

 Az 1953-ban a MÁVAUT jogutódjaként létrejött Vértes Volán a nagy volán család tagja. A gyémántjubileumra készülve a negyven, ötven éves történeteket felelevenítve olyan adatok kerültek elő, amelyek jól demonstrálják a közlekedési vállalat múltját. A nehéziparra alapozott teherfuvarozói és személyszállítási tevékenység során a kapacitást egyre növelni kellett. A volán dolgozóinak száma 3000 és 5000 fő között mozgott. A hatvanas években csak a dorogi telepen (bányászkodáshoz köthetően) annyian dolgoztak, mint ma az egész vállalatnál.

A telephelyek és a pályaudvarok két évtized alatt épültek fel, bővültek a mindenkori igényeknek megfelelően. A személyügy (mai nevén humánpolitikai iroda) egyik legfontosabb feladata a képzés-továbbképzés volt. A volánok hőskorában évente többszáz fiatal tanulta a buszos szakmákat, saját szervezésben, a vállalat saját műhelyeiben. A többgenerációs, családi kötődéseken alapuló szakmaszeretet a mai napig meghatározó a cég mindennapjaiban.

A kerek évforduló kapcsán fotópályázatot hirdetett a Vértes Volán a Tatabányai Múzeummal közösen. Ötvennél is több korabeli kép érkezett az augusztusi határidőig. A fotók mellett sztorikkal, személyes történetekkel, a volán hatvan évének fontosabb évszámaival is találkozhat a látogató, aki megtekinti a Tatabányai Múzeumban 21-én nyíló és két hétig látható Vértes Volán anno… fotókiállítást.

Nagyszabású programokkal ünneplik az évfordulót Tatabányán, a Vértes Agorája központban és környékén.

Szeptember 21-én, szombaton veterán buszok felvonulásával, „Volán anno” fotókiállítással, közönségprogramokkal szólítják meg a megye lakosságát, a volt és jelenlegi volánosokat, az utazóközönséget.

Ajándékkal is készült a közlekedési társaság 21-re: az önkormányzatokkal egyeztetve ezen a napon Tatán, Tatabányán, Oroszlányban és Komáromban mindenki számára díjtalanul vehető igénybe a helyi közlekedés. Erre az alkalomra sorszámozott, korabeli buszjegyeket bocsát ki a Vértes Volán, melyet minden szombati helyi járaton utazó az autóbusz vezetőjétől megkap.

Igazi közönségnap lehet a szombat, hiszen ez a nap Kulturális Örökség Napja díjtalan múzeumi nyitva tartással és a Mobilitás Hetének jegyében környezetbarát programokkal, több városban is kerékpáros programokkal.

12.00-14.00 veterán buszok érkezése a régi pályaudvarra

13.30-15.30 Retro véradás az Agorában (téliszalámis szendvics, sport szelet minden véradó ajándéka)

14.00 veterán autóbuszok felvonulása Tatabányán (útvonal: régi pályaudvar – dózsakerti hídon át – Dózsa György úton végig – Bánhida-Tesco-Sárberken keresztül-vízműnél balra vissza a főútra (innen dobosok felvezetésével) Agorához

14.30 Zenés időutazás a Tatabányai Városi Fesztivál Fúvószenekarral

16.00 vendégünk a Budapest Ragtime Band

16.00 Vértes Volán anno… kiállítás megnyitó, díjátadás a Tatabányai Múzeumban

18.00 retro buli a Medley zenekarral

Folyamatos programok:

Vértes Volán anno… kiállítás

autóbusz vezetés szimulátor

változz át egy fotó erejéig! – bluebox fotózás a tárlat képeivel

retro játszóház nemcsak kicsiknek

minden, ami busz – Ikarus könyvek nagy kedvezménnyel, makettek, játékok

Volán Bisztró – minden büfék legfinomabb kínálatával

CSR vásár – megváltozott munkaképességűek csodaszép munkáiból a Társadalmi Vállalkozás szervezésében

Meglepetés ajándék a korabeli ruhában, frizurával érkezőknek (de tetőtől talpig ám…)

A programok beharangozásában, a szórólapok terjesztésében ugyancsak a retro hangulat jegyében utcazenészek segédkeznek. A Peron Music Alapítvány szervezésében Tatabánya több pontján, és a pályaudvaron, autóbuszokon (Tata és Oroszlány felé) kellemes, élő zene mellett tájékozódhatnak az utasok a 21-i programokról.

 

Megosztás