Slider

Üdvözöljük Környén!

2851 – Környe, Alkotmány u. 2. | telefon: 34/573-100 | kapcsolat: info@kornye.hu

3haltelepítésElméletileg 2-3 év alatt érik el egyenként az 5 kilogrammot azok a pikkelyes és tükörpontyok, amelyek csütörtökön „érkeztek” a környei tóba. A halak jelenleg átlagosan két kilót nyomnak, ám Hartmann Ákos tógazda úgy véli, nagyrészüket kifogják majd a Környei Horgász Egyesület tagjai, mielőtt átlépnék azt a bizonyos 5 kilós súlyt, azaz, a már hazaviteli tilalmat jelentő határt.

Ezúttal 25 mázsa ponttyal gazdagodott a tó állománya, amit hamarosan újabb öt mázsa egynyaras (merthogy – ismertette a tógazda – a halak életkorát nem évben, hanem nyárban számítják) pikkelyes tőponty, s nagyjából egy hónap múlva 4 mázsa méretes süllő gyarapít.

A három őszi telepítés összértéke 3,3 millió forintra rúg, ezek mellett – hagyományosan – tavasszal is volt telepítés, akkor 30 mázsa pontyot vásárolt az egyesület.

Halhiányban tehát biztosan nem szenved sem a tó, sem a horgászok: a fogási naplók alapján a szervezet tagjai évente 42-45 mázsányi kopoltyúst fognak ki, míg az egyesület az évi két telepítés során átlagosan 60 mázsa „utánpótlásról” gondoskodik.

7haltelepítés 1haltelepítés 2haltelepítés 4haltelepítés 5haltelepítés 6haltelepítés

 

Megosztás