Slider

Üdvözöljük Környén!

2851 – Környe, Alkotmány u. 2. | telefon: 34/573-100 | kapcsolat: info@kornye.hu

női-fociA hétvégén rendezte meg a már hagyományos téli teremlabdarúgó tornát a Fejér megyei Labdarúgó Szövetség Székesfehérváron. Ezúttal a felnőtt hölgyek mellett már az U15-ös lányok is képviselték községünket a nívós tornán. A  mieink mellett a „nagyoknál” a bajnokságban részt vevő Tatabánya, Csetény, Nádasdladány, Baracs mellett az NB2-es Dunaújváros képviselte magát, míg az U15-ös tornán ott volt a Dunaújváros, Fehérvárcsurgó, Nádasdladány, Gárdony és a Csákvár csapata.

Míg a felnőtteknél a dobogó volt a cél, a fiataloknál a tisztes helytállás, mivel nekik ez az első idényük, a többi együttes pedig már évek óta szerepeltet utánpótlás korosztályt.

Az elvárásokat nemhogy teljesítette mindkét környei gárda, de felül is múlták azokat…

A „nagyok” az első mérkőzésen „iskolajátékkal” 5-1-re verték a bajnokságban addig veretlenül vezető Csetény csapatát, majd a 2. találkozón a Baraccsal szemben egy utolsó percben esett góllal 1-0-ra alulmaradtak a környei lányok, ez azonban helyrerázta őket. A továbbiakban már nem hibáztak: a Nádasdladányt 2-1, a Tatabányát 2-1, a Dunaújvárost 3-0 arányban múlták felül, így az 5 meccsből elért 4 győzelem a dobogó legfelső fokára repítette a KÖRNYE SE csapatát. Mögötte végzett a Tatabánya, harmadik lett a Baracs, negyedik a Dunaújváros, ötödik a Csetény és hatodik a Nádasdladány.

A torna legjobb kapusának járó címet a környei Terdik Tamara nyerte el, valamint a torna csapatába választották a szintén környei Eignerné Schlapak Brigittát is.

Raffai Sándor edző így értékelt: a lányok, ha a gólok számában nem is, de mutatott játékban a többiek felé emelkedtek. A kondíciónkkal nem volt baj, amit az is bizonyít, hogy az utolsó mérkőzésen is ugyanolyan elánnal mentek, mint a legelsőn. Ha kellett türelmesen, ha kellett harcosan játszottak, szinte nem volt gyenge pontunk, s ezek nagyon bíztatóak a szezonra nézve. Gratulálok a lányoknak, és az U15-ös csapatunknak is!

És az utánpótlásnak is gratulálhatott az edző, hisz a kisebbek pedig talán a „nagyoknál” is kellemesebb meglepetést okoztak. Bár ez volt az első ilyen tornájuk, cseppet sem voltak megilletődve: nagyon harcos, küzdős mérkőzéseket játszottak.

Első győzelmüket a Gárdony ellen érték el 4-1 arányban, majd következett a Csákvár elleni 1-0. A Nádasdladánnyal 1-1-re egalizáltak, a Dunaújvárostól 5-0-s, a Fehérvárcsurgótól pedig 2-0-s vereséget szenvedtek el, így a torna győztes Dunaújváros és a második helyezett Fehérvárcsurgó mögött bronzérmet szereztek. A környeiektől a torna csapatába Somogyi Klarissza került be.

Edzőjük, Raffainé Békefi Alexandra joggal lehet büszke a lányokra és az elért eredményre, melyet ráadásul egyetlen cserével küzdöttek ki maguknak. Harcosan játszottak, amikor már a fáradt lábak nem vitték őket, akkor is merítettek erőt és szívből lehoztak minden meccset, roppant tisztességes eredményeket értek el. Ha így folytatják, hamarosan a felnőtt csapatban találhatják magukat páran. Gratulálok nekik! – fogalmazott az edző.

A felnőtt csapat tagjai voltak: Balatoni Dóra, Cserháti Renáta, Eignerné Schlapak Brigitta, Fábián Zina, Keliger Lilla, Molnár Zsuzsanna, Németh Zsófia, Pécsváradi Dorina, Raffainé Békefi Alexandra, Terdik Tamara.

Az U15 tagjai voltak: Kerék Imola, Lendvai Eszter, Magyari Katalin, Somlói Anett, Somogyi Klarissza, Somogyi Mária, Szabó Laura.

 

Megosztás