Slider

Üdvözöljük Környén!

2851 – Környe, Alkotmány u. 2. | telefon: 34/573-100 | kapcsolat: info@kornye.hu

A Környe Római Katolikus Plébánia szeretettel hívja a kedves testvéreket december 24-én 10 órától a hittanos gyermekek pásztorjáték előadására, az éjféli szentmisét 22 órakor imádkozzuk templomunkban. Másnap, december 25-én a karácsonyi ünnepi szentmise, valamint december 26-án, Szent Család vasárnapján is 11 órakor kezdődik, amikor Szent János apostol ünnepéhez kapcsolódva bort áldunk meg. A karácsonyi ünnepkörhöz tartozik az a Szent János-napi szokás, hogy templomaikban megáldják a bort és Szent János evangélista közbenjárását kérik a borra, és mindazokra, akik isznak belőle, hogy maradjanak mentesek minden mérgező és ártó hatástól. December 26-án, a Szent Család vasárnapján a családok külön áldásban részesülnek.

A december 31-ei, év végi hálaadási mise kezdete Környén 19, január 1-én, Szűz Mária Isten Anyja parancsolt ünnepén 11 óra, a Vízkereszt napi ünnepi szentmise január 6-án 18:30-kor kezdődik.

Várom azon idősek jelentkezését, akik betegségük, vagy idős koruk miatt nem tudnak templomba járni, de igényelnék, hogy időnként szentgyónáshoz, szentáldozáshoz járulhassanak. Jelentkezni az alábbi telefonszámon lehet: 06 30 0966156.

Környe Község Önkormányzata, a Német Nemzetiségi Önkormányzat Környe, valamint a Környe Római Katolikus Plébánia szeretettel meghívja Önöket az ország első búcsújára 2022. január 9-én. A Környei Római Katolikus templomban délelőtt fél 10-től a hittanos gyermekek adnak műsort, a püspöki szentmise 10 órakor kezdődik. A szentmise végén projektzáró beszédet mond Czunyiné dr. Bertalan Judit országgyűlési képviselő és Spányi Antal megyéspüspök megáldja az állami és önkormányzati támogatásból megvalósított templom falazatának külső és belső víztelenítését, visszajavítását, valamint a külső nyílászáróinak felújítását, a restaurált szószéket.
A szentmisét követően teával, forralt borral és a Schwowischi Buam Zenekar térzenéjével várnak minden kedves érdeklődőt!

Magam és a plébánia minden dolgozója nevében áldott, boldog, békés karácsonyt és gazdag új esztendőt kívánok minden környei lakosnak!

Visnyei László plébános

 

Megosztás