Slider

Üdvözöljük Környén!

2851 – Környe, Alkotmány u. 2. | telefon: 34/573-100 | kapcsolat: info@kornye.hu

A Vackor Óvoda és Bölcsőde valamennyi csoportszobája, közösségi tere ünneplőbe öltözött 14-én délelőttre, s természetesen a fiúk ingecskéiről, a lányok blúzairól sem hiányozhattak a kokárdák, bár a legkisebbek közül páran még igencsak érdeklődve szemlélték a háromszínű „díszt”. A gyerekek a korábbi napokban már sokat hallottak március 15-éről, amelyről Pekár Zita így mesélt: valamikor nagyon régen a magyar nép fellázadt, hogy a magyar hazát ne idegen emberek irányítsák.

Szeretettek volna jobb életet teremteni azért, hogy ti boldog gyerekkort éljetek, és magyar nyelven tanulhassatok. Az óvodavezető kérdésére a kicsik kórusban zengték a nemzeti trikolór színeit: piros, fehér, zöld, ez a magyar föld.

Az ünnepre hagyományosan a legnagyobbak, ezúttal a Csiga csoport apróságai készültek körjátékos, verses előadással. A katonák, a katonák, ők is voltak gyerekek, ezért védik úgy a hazát, mint a játszótereket. Azt akarják, béke legyen, és mindenütt szeretet, hogy játékban nőjenek fel ezután is a gyerekek. – hangzott el a strófák között, majd a műsor után a többi csoport is verselve emlékezett az 1848-as Forradalom és Szabadságharcra, az óvónénik pedig régi katona- és toborzódalokból adtak rövid házi kamarakoncertet.

A vackorosok megemlékezése hagyományosan a Kegyeleti Parkban, a hősök tiszteletére állíttatott Kopjafánál zárult a kis nemzeti színű zászlócskák elhelyezésével.

 

Megosztás