Slider

Üdvözöljük Környén!

2851 – Környe, Alkotmány u. 2. | telefon: 34/573-100 | kapcsolat: info@kornye.hu

A spanyol Mivisa cég a Tatabánya-Környei Ipari Parkban építi meg új magyarországi üzemét, ahol majd élelmiszeripari csomagolóanyagként használatos fémdobozokat gyártanak. A 2012. január elsejei indulás után naponta 1 millió doboz fogja elhagyni a gyártósort – ismertette közleményében a tatabányai és környei polgármester.

A 6 hektáros területen 20 ezer négyzetméteres üzemcsarnok épül. A gyártósor három különböző méretű konzervdoboz gyártására lesz alkalmas. A cég az indulás után 40 főt foglalkoztat majd.

Schmidt Csaba tatabányai polgármester hangsúlyozta: „Ez a beruházás újabb lendületet jelent az ipari parkban, ahol éppen most két cég, az elektronikus termékeket előállító osztrák Becom és a felületkezeléssel foglalkozó német Impregnal is bővíti telephelyét. A közelmúltban ugyanitt az ipari parkban kezdte meg működését a Samsung műanyagipari üzeme, és átadás előtt áll a Henkel új ragasztógyára. Ez a mostani beruházás is jól jelzi, hogy gazdaságfejlesztésünk a több lábon állásra törekszik, hogy hosszú távon stabil munkahelyeket tudjunk biztosítani az itt élő embereknek. Ez a stratégia eddig is bevált, és ezért bizakodással folytathatjuk ezt a közös munkát a jövőben is.”

Beke László Környe polgármestere elmondta: „A jelenlegi gazdasági helyzetben is folyamatosan gyarapodó ipari parkunk sikere a Tatabánya és Környe önkormányzata, valamint az IPH Kft. között létrejött és a mai napig gyümölcsöző együttműködésnek köszönhető. Ebből fakad, hogy míg sajnos manapság is hallhatunk létszámleépítésekről, üzemek megszűnéséről, addig a közös ipari területünk szépen fejlődik: a régebben idetelepült társaságok folyamatosan bővítenek, s mellettük sorra érkeznek az újak. Épp ezért bízom benne, hogy a jövőben is újabb és újabb munkahelyteremtésekről számolhatunk be, s még gyakran kell kiemelnem, hogy „a siker kulcsa az együttműködés!”

A spanyol Mivisa fémből készült élelmiszeripari csomagolóanyagok előállításával foglalkozik. Termékei között megtalálhatók a konzervdobozok, a nyitófüles- és visszazárható doboztetők, illetve a lecsavarható fémkupakok. A vállalat a nyitófüles konzervdoboz-tetők előállításában világelső, ebből a termékükből évente több mint 6 milliárd darabot gyártanak. A cégnek Spanyolországban 6, Marokkóban, Hollandiában és Magyarországon pedig 1-1 üzeme van. A Mivisa 2010-es árbevétele mintegy 520 millió euró volt.

Megosztás