Slider

Üdvözöljük Környén!

2851 – Környe, Alkotmány u. 2. | telefon: 34/573-100 | kapcsolat: info@kornye.hu

Az időjárás viszontagságai ellenére 59-en jöttek el augusztus 19-én délután a környei tópartra játszani. 17 csapat, családok, gyerekcsapatok, párok, barátok vették át az indító ponton a feladatlapot. A környei játékosokon kívül szomódi, oroszlányi versenyzők is voltak, de velünk játszott Londonból egy, a környei nagymamánál nyaraló legényke is.

Egy elszánt csapat akkor érkezett, amikor már biztosan látszott, hogy az eső nem áll el egyhamar, sőt. Ennek ellenére a zuhogó esőben is keresgéltek a fák között. Ők kapták a legelszántabb csapat tiszteletbeli elnevezést.

A játék előtt 14 QR kódot rejtettünk el, melyet nem volt egyszerű megtalálni sem. De ha meglett, meg is kellett oldani az így beolvasott feladatokat. A feladatok sokszínűek voltak. Témájában az ünnephez kötődő, a magyarsággal, kultúránkkal, értékeinkkel, hagyományainkkal kapcsolatosak (hungarikumok, Szent István király, magyar feltalálók és találmányaik, augusztus 20. hagyományai, gémeskutak hírközlő szerepe, rovásírás, koronázási jelvények, stb.). A játék végén egy utolsó QR kód leolvasásával ellenőrizhették a csapatok a megoldásaikat. Minden játékos egy tábla csokival és –reményeink szerint- a játék izgalmával, örömével gazdagodhatott. Az ünnephez kapcsolódva pedig minden család, csapat egy nemzeti színű szalaggal átkötött zsemlével térhetett haza. Nagy élmény volt számomra, hogy a játék után a tóparton több csapat együtt maradt nagyokat kacagva, beszélgetve.

Nagy köszönet mindenkinek, aki segített ezt a délutánt megszervezni, lebonyolítani. Külön köszönet az önkormányzatnak, a polgármesteri hivatal dolgozóinak az ajándékokért.

Maticsné Szabó-Kovács Ágnes

 

Megosztás