Slider

Üdvözöljük Környén!

2851 – Környe, Alkotmány u. 2. | telefon: 34/573-100 | kapcsolat: info@kornye.hu

Elkészült a Henkel új ragasztógyára Környén. A próbaüzem után a vizes bázisú ragasztók gyártása elindult, az elektronikai ragasztók gyártástechnológiájának telepítése folyamatban van. A huszonöt éve alakult magyarországi Henkel vállalat új gyárával már két olyan modern üzemet működtet, amely regionális ellátó szerepet tölt be.

Ünnepélyes keretek között adták át kedden délután a Henkel első zöldmezős magyarországi beruházását a Tatabánya-Környe Ipari Parkban. A gyár és a hozzá tartozó logisztikai központ 14,7 millió euróból épült fel, és a kezdésnél több mint 80 főnek biztosít munkalehetőséget. A jelenleg is zajló elektronikai ragasztók gyártástechnológiájának telepítését követően a foglalkoztatotti létszám meghaladja a száz főt. Az új üzemet az Adhesive Technologies (Ragasztás Technológiák) üzletág alappillérének szánják a közép-kelet-európai régióban.

A Henkel 2010 őszén jelentette be, hogy új gyárat épít Magyarországon. A zöldmezős beruházással épült üzemcsarnok és környezete kevesebb, mint egy év alatt készült el. A próbaüzem után elkezdődött a vizes bázisú ragasztóanyagok gyártása. Környén többségében az ipari termelés számára csomagolóanyagokhoz és címkézéshez gyártanak ragasztókat, valamint itt készülnek lakossági Pattex ragasztók és szakipari Thomsit ragasztóanyagok egyes fajtái a magyar és az európai piacokra. Jelenleg zajlik az elektronikai ipar számára készülő ragasztóanyagok gyártástechnológiájának telepítése.

A komplexum tervezett beruházási költsége 4,4 milliárd forint, az épületek generálkivitelezője a Market Építő Zrt. volt. A kedden átadott létesítmény 10 hektáron fekszik, a beépített terület 15 ezer m2. A gyártóüzemeken és a raktáron kívül modern irodák, öltözők, kiszolgáló helyiségek és étterem kapott helyett a létesítményben.

Az üzemben az átadáskor 86 munkatárs dolgozik, a létszám a további technológia áttelepülésével várhatóan meghaladja majd a száz főt.

A Henkel három gyárból telepítette át a termelést az új üzembe, ahol vizes bázisú ragasztókat készítenek. Egy lengyel termelőegység egy része és egy angliai üzem termelése került Magyarországra, valamint a Henkel Magyarország Kft. jelenlegi, váci ragasztógyárának egyik profilja is Tatabányára költözött. A Henkel Magyarország 2011-es árbevétele megközelítette a 82 milliárd forintot, exportja a 38 milliárdot. A most felavatott mellett gyártóüzemei vannak még Körösladányban, ahol mosó és háztartási tisztítószerek készülnek, valamit Vácon, itt oldószeres ragasztókat gyártanak.

 

Megosztás