Slider

Üdvözöljük Környén!

2851 – Környe, Alkotmány u. 2. | telefon: 34/573-100 | kapcsolat: info@kornye.hu

Megszerettem Önöket, de most így alakult az élet. Új plébános érkezik, egy fiatalember. Megismertem őt, együtt dolgoztunk Csákváron, sokat beszélgettünk, és mondhatom, nagyon tiszta szívű, fogadják őt szeretettel! – ezekkel a gondolatokkal köszönt el a július 26-ai szentmise zárásaként a hívektől Gerendai Sándor esperes a környei Római Katolikus Templomban.

A csákvári esperes majdnem két évig szolgált plébánosként Környe mellett Vértessomlón és Várgesztesen is. A kezdeteket Horváth Boldizsár, a plébánia képviselőtestületének világi elnöke idézte fel, egyben fejezte ki köszönetét: két éve nagy öröm érte az egyházközségünket, hiszen lezárult a Plébánia felújítása, és egy nagyon szép szertartás keretében adtuk át. Azonban az öröm nem tarthatott sokáig, mert pár nap elteltével elhunyt Bedy Sándor. Az azt követő időszakot sem nekünk, sem a püspökségnek nem volt könnyű megélni, hiszen komoly paphiány volt. A megnyugvást az hozta, amikor a Püspök Atya kinevezte Gerendai Sándor Atyát hozzánk. Köszönjük a keze munkáját és közbenjárását abban, hogy legyen újra csak Környének, Vértessomlónak, Várgesztesnek plébánosa, mert tudjuk jól, hogy ebben is közreműködött. Köszönünk mindent és köszönjük mindezt, és kívánjuk, hogy a Jó Isten tartsa meg professzionizmusát, szerénységét, felkészültségét, s adjon további termékenységet a munkájához – hangzott el a világi elnöktől.

Gerendai Sándor esperest kinevezett új plébánosként augusztus 1-jétől Visnyei László káplán követi Környén, Vértessomlón és Várgesztesen. A káplánt 2017 júniusában szentelték fel, 2017 és 2019 között Székesfehérváron, 2019-től Csákváron szolgált.

Megosztás