Slider

Üdvözöljük Környén!

2851 – Környe, Alkotmány u. 2. | telefon: 34/573-100 | kapcsolat: info@kornye.hu

Bár azok, akik még mostanság is kánikulára vágynak, úgy gondolhatták, hogy pénteken nem kedveztek számukra az égiek, a környei általános iskola diákjai és pedagógusai elégedettek lehettek, hiszen az időjárás tökéletesen megfelelt az őszi akadályversenynek. Sőt, valljuk be: arra talán a szervezők sem gondoltak, hogy szeptember közepén, bár nem süt hétágra a Nap, nem kell elhalasztani a gyerekek játékos, sportos, vidám, s legfőképpen szabadtéri vetélkedését.

A diákok természetesen már előre készültek, nevet választottak, hosszabb-rövidebb strófákból faragtak lelkes indulókat, s menetlevelet készítettek.

A két legkisebb évfolyamot a tó körül várták az akadályok, köztük izgalmas rókavadászat, célba dobás, mocsárjárás, s a „Lóra” állomásnál az egyik kislány lelkesen meg fel is kiáltott, miközben társát cipelte: már majdnem ló vagyok!

A 3-4. osztályosok akadályait és az állomásokat a kecskédi játszótéren rejtették el a pedagógusok, ott a gyerkőcök például labdapattogtatással, célba dobással, s ugrókötelezéssel is gyűjthették pontjaikat a menetlevélben.

A felsősökre már nem csak a különböző feladatok, hanem – mondhatni – nem kis távolság is várt, hiszen a sportpályáról indulva kerülték meg a Bíró hegyet, majd érkeztek vissza a rajthoz. Közben persze valamennyiüknek teljesíteni kellett a hét akadályt, így kúsztak, másztak, tesztet töltöttek ki, megízlelhették, milyen a mocsárban közlekedni, s célzó képességükről nemcsak dobva, de lőve is ízelítőt adtak.

A nap végére valamennyi diák arcára fáradt, mégis vidám és jókedvű mosolyt varázsolt a program, így – bár készült rangsor is – az iskola pedagógusai elégedetten állapíthatták meg, hogy mindannyian nyertek: rengeteg élményt, s rengeteg emléket, melyeket még jó ideig felemlegethetnek.

Megosztás