Slider

Üdvözöljük Környén!

2851 – Környe, Alkotmány u. 2. | telefon: 34/573-100 | kapcsolat: info@kornye.hu

29mese-orVértesszőlős és Kisbér után kedd délelőtt az oroszlányi óvodásokat, kisiskolásokat is elvarázsolták a környei Kisfaludy Mihály Általános Iskola 3.a osztályos tanulói Kemény Henrik „Az utolsó kincs” című meséjének színpadi előadásával.

Kezüket csukálom! – ki tudja, hányszor hangzott már el Szántó Csongortól, azaz Vitéz Lászlótól a mondat a próbák és fellépések során, de sohasem egyformán, merthogy Odlerné Takács Zsuzsanna és Láng Éva felkészítésében a gyerekek rengeteget gyakoroltak, s bár már sokadszor léptek a nagyközönség színe elé, minden egyes bemutató új lendületet, új varázst, s ahogy egyre gyakorlottabbá váltak, új rögtönzéseket hozott, ha az előadás úgy kívánta.

32mese-orA gyerekek már elsősként megízlelhették milyen, amikor csak nekik szól a taps. S nem is akármilyen. A környei iskola Kisfaludy-gáláján arattak fergeteges sikert, s a következő évi előadásukkal már vendégszereplésekre is utaztak a megyeszékhelyre, idén pedig szinte „turnéznak” a megyében a mesét megtekintő apróságok és maguk örömére.

Kezdődjön! Kezdődjön! – skandálták az oroszlányi Kölcsey Ferenc Művelődési Központ zsúfolásig megtelt színháztermében délelőtt fél 10 előtt pár perccel az ovisok és kisiskolások, akik közül többen csak a lépcsőn és pótszékeken találtak helyet, de kárpótolta őket a tőlük alig pár esztendővel idősebb gyerekek előadása, a főbb szerepekben ezúttal is parádés alakítást nyújtó Fluksza Bernadett (királylány), Bán Attila Márk (ördög) és Szántó Csongor (Vitéz László).

2mese-orAz apró nézők kacagtak, aggódtak a kedves főhősért, volt, aki a szemét is behunyta, amikor közeledett az ördög… Majd amikor Vitéz László sikeresen mentette meg a királyság utolsó rabláncát – akarom mondani nyakláncát – és ezzel elnyerte a szépséges királylány kezét, a színpadi közös tánc ütemére vastaps zárta az előadást. Azaz, csak zárta volna, ha a kicsik nem újrázzák a színpadra pár perc erejéig a környei diákokat, akik szombaton a tatabányai Szent Borbála Kórház családi napján ajándékozzák meg az intézmény dolgozóinak gyermekeit előadásukkal, majd pedig a tervek szerint szeptemberben folytatják a vendégszereplések sorozatát.

Köszönet mindazoknak, akik nélkül nem jöhetett volna létre az előadás és a „turné”:

 Takács Zsuzsanna és Láng Éva felkészítőknek és a főszereplőknek, a 3.a osztálynak!

 Köszönet Bernhardt Árpádnak, aki a faanyagot ajánlotta fel a díszlethez, melyet Szántó Attila álmodott meg és készített el, majd a vendégszerepléseket is megszervezte.

Köszönet Vanya Balázsnak az önzetlen technikai segítségnyújtásért, hangosításért, világosításért minden előadás során.

S köszönet Környe Község Önkormányzata számára, amely minden helyszínre gondoskodott a díszlet és a gyerekek elszállításáról!

1mese-or 4mese-or 5mese-or 8mese-or 10mese-or 12mese-or 13mese-or 14mese-or 15mese-or 16mese-or 17mese-or 18mese-or 19mese-or 20mese-or 21mese-or 22mese-or 23mese-or 24mese-or 25mese-or 26mese-or 27mese-or 28mese-or 30mese-or 31mese-or 33mese-or 39mese-or

 

Megosztás