Slider

Üdvözöljük Környén!

2851 – Környe, Alkotmány u. 2. | telefon: 34/573-100 | kapcsolat: info@kornye.hu

1horgász-kgyÖsszesen 6 983 kiló hal akadt tavaly a Környei Horgász Egyesület tagjainak horgára, amely egy főre vetítve 17 dekával meghaladta a 49 kilót, tehát az előző évi fogási átlagot (48,9 kg.) túlszárnyalták a horgászok – a többi között ez is kiderült a szervezet vasárnapi közgyűlésén, ahol elsőként Török Mihály elnök adott számot a tavalyi esztendőről.

5haltelepítésA megyei szinten is irigylésre méltó fogási eredményt természetesen tavaly is bőséges haltelepítéssel alapozták meg, a tóba összesen 45 mázsa ponty, 500 kg egynyaras ponty és majdnem ugyanennyi süllő, valamint 5 ezer darab csuka ivadék került. Idén 5,2 millió forintot fordítanak majd telepítésre, ám ragadozóhalként a csuka helyett süllőivadékot vásárolnak ősszel.

2013-ban a legtermetesebb, 33 kilós harcsát Golda Ferenc fogta ki, de Hartmann Zoltán és Hartmann Ákos is dicsekedhet egy-egy 20 kilóssal, Fehér János pedig egy 13 kilós amurral, Berényi Tibor egy 8 kilós süllővel, valamint Goldschmidt János egy 4 kilós csukával.

29horgász-kenuAz elnöki tájékoztatóban elhangzott, hogy az egyesület létszáma 220-ra emelkedett, a már hagyományos versenyeiket sikeresen rendezték meg és társadalmi munkával is bőven kivették a részüket a tó és környéke gondozásából, karbantartásából.

Tavaly 1 100 kilónyi törpeharcsát varsáztak, s a kibővített elnökség egyhangú döntése alapján az igen komoly munkát végzők – Berényi Tibor, Barta Attila, Budaházi János, Hartmann Zoltán, Golda Ferenc és Szalay Gyula – jutalomként mentesülnek az éves tagdíj felének megfizetése alól – 3horgász-kgyjelentette be az elnök, majd következett a gazdálkodásról szóló beszámoló, valamint a felügyelő és fegyelmi bizottság tájékoztatója. A beszámolókat, majd az éves tagsági díj változatlanul hagyását tartalmazó javaslatot és az egyesület idei évi költségvetését teljes egyetértésben, nem szavazat és tartózkodás nélkül voksolták meg a jelenlévők, s érkeztek el az „egyebek” napirendhez. Ennek keretében Szalay Gyula kérdésként vetette fel, hogy miért nem rendezte meg az egy évvel ezelőtt igényként megfogalmazott 24 órás horgászversenyt az elnökség? Török Mihály válaszában kifejtette, hogy többször is foglalkoztak a kérdéssel, ám a költségek olyan magasra rúgnának, hogy elvetették. Dr. Beke Ernő hozzátette, hogy az egyesület kiadásainak 88-90%-át a haltelepítés teszi ki, s ha a tagság kötelezi az elnökséget a verseny megszervezésére, akkor annak költségeit csak a halasítás terhére tudják biztosítani.

5horgász-kgySzalay Gyula azt kérte, hogy szavazzanak a felvetéséről, a verseny megrendezéséről, Szűcs János viszont azt, hogy ne! Ekkor egy horgász félhangosan a következőt javasolta: szavazzunk arról, hogy ki akar szavazni?!

Végül nem szavaztak egyik kérdésben sem, ami előrevetíti, hogy nem lesz Környén 24 órás horgászverseny.

Szó esett a hátsó halfogó rács egyre pusztuló állapotáról is. Török Mihály elmondta, hogy az új tervei készen vannak, a kivitelezés várat magára, mivel több millió forintos, különböző engedélyekhez kötött beruházásról van szó, melyet az egyesület önállóan nem tud megvalósítani.

2horgász-kgyA tó körüli sétány kapcsán Orlovits Tímea jegyző arról tájékoztatta a jelenlévőket, hogy a második ütem tulajdonjogi kérdések miatt húzódik. Mint mondta, az önkormányzat nagyon szeretné a tavat teljes egészében körbejárhatóvá tenni, ám nincs minden terület a tulajdonában, idegen területen pedig sajnos nem végezhetik el a fejlesztést.

Megosztás