Slider

Üdvözöljük Környén!

2851 – Környe, Alkotmány u. 2. | telefon: 34/573-100 | kapcsolat: info@kornye.hu

A Komárom-Esztergom Megyei Rendőr-főkapitányság tájékoztatja a járművezetőket, hogy 2018. augusztus 14-19. között kerül megrendezésre a Tour de Hongrie elnevezésű Magyar Kerékpáros Körverseny, mely augusztus 16-án 15 óra 30 perc és 17 óra közötti időben megyénk területén is áthalad. A profi nemzetközi kerékpárversenyen a résztvevők várható létszáma: 150 fő, őket szerviz kocsik, mentő autók, mentő motorosok, zsűri autók, média járművek, szervezők részéről motoros útvonal-biztosítók kísérik.

A kerékpáros versenyzők és a velük együtt mozgó karaván sebességét a terepviszonyok és az időjárási viszonyok mellett a versenyszituációk határozzák meg. Átlagosan 40-50 km/h haladási sebességre kell számítani, ami azonban az útvonal egyes szakaszain elérheti a 80-90 km/h-t is. A verseny alatt a versenyzők a rendőri biztosításra és a motoros biztosítókra hagyatkoznak, a közúti jelzéseket nem figyelik. Veszélyhelyzet (útvonalon lévő akadály esetén) a motoros biztosítók zászlóval és síppal adnak jelzést a versenyzőknek a kikerülési irányról. A mezőnnyel együtt mozgó motoros útvonal-biztosító rendőrök és polgárőrök 0-100 km/h közötti sebességgel haladnak – biztosítási feladatuktól függően.

A kerékpáros versenyzők kísérését a teljes útvonalon a Budapesti Rendőr-főkapitányság Rendészeti Szervek Közlekedésrendészeti Főosztály Forgalom- felügyeletei és Biztosítási Osztály Motoros Alosztálya megkülönböztető jelzéssel ellátott felvezető szolgálati gépkocsival és rendőrmotorosokkal, motoros polgárőrök bevonásával hajtja végre, továbbá az útvonalon a teljes pályás útlezárást kell végrehajtani.

A nagyobb útkereszteződésben a forgalmat a Komárom-Esztergom Megyei Rendőr-főkapitányság rendőrei a polgárőrség segítségét is igénybe véve irányítani fogják.

Útvonal: A mezőny Fejér megye irányából, a 8127. számú úton (Pusztavámi út) éri el megyénket, és halad be Bokod lakott területére, majd Oroszlány irányába a 8143. sz. úton halad tovább, és megy keresztül Oroszlány városon. A lakott területet elhagyva Majk felé kanyarodnak a 8119. számú útra, és Csákvár irányába, Fejér megye területére érve hagyják el megyénket.

2018. augusztus 16-án 15 óra  és 17 óra között teljes pályás útlezárásra kell számítani az alábbi helyszíneken:

– a 8127. számú úton Bokod és Pusztavám között,

– a 8143. számú úton Bokod és Oroszlány között,

– a 8119. számú úton a Majki kereszteződés és Csákvár között,

– Bokod belterületén a Temető utcától a Fő úton Oroszlányig

– Oroszlány belterületén a Bokodi út, és a Rákóczi út teljes hosszában.

Az útlezárások következtében egyik forgalmi irányba sem lehet közlekedni a Bokod – Pusztavám (Mór) útvonalon, Bokod belterületén a Mór – Oroszlány útvonalon, Oroszlányon a Bokodi úton és a Rákóczi úton, Oroszlány és Környe között a Csákvári út (Majki út) kereszteződésétől Oroszlányig illetve Csákvár (Majk) irányába.

A forgalomterelések következtében jelentős torlódásra kell számítani Oroszlány belterületén a mellékutcákban is, továbbá Környe belterületén Tatabánya – Oroszlány között.

Fentiek miatt előfordulhat, hogy a közlekedő járműveknek 1- 2 órás, esetlegesen azt meghaladó idejű várakozásra is számítani kell.

Kérjük, hogy – amennyiben tehetik – ezeken az útvonalakon ne induljanak útnak, illetve más útvonalat válasszanak. A hőségre és a hosszú várakozási időre tekintettel megfelelő mennyiségű ivóvizet tartsanak járműveikben.

Az útlezárások mellett a lakosság figyelmét fel kell hívni arra is, hogy a kerékpáros versenyzők nagy sebességgel, hangtalanul (motorzúgás nélkül) haladnak, ezért fokozott baleseti kockázatot jelentenek. Kérjük, hogy a gyalogosok úttestre lépés előtt fokozott óvatossággal, alapos körültekintéssel győződjenek meg az áthaladás veszélytelenségéről.

A Komárom-Esztergom Megyei Rendőr-főkapitányság kéri a járművezetők türelmét!

 

Megosztás