Slider

Üdvözöljük Környén!

2851 – Környe, Alkotmány u. 2. | telefon: 34/573-100 | kapcsolat: info@kornye.hu

6lócitromAz eredetileg tervezett időpontban, augusztus 10-én az égiek, egy héttel később, szombaton pedig a lovak nem bizonyultak túl kegyesnek a lócitrom pottyantó verseny fogadóihoz és szervezőjéhez, a környei Hafner Jánoshoz. A pacik ugyanis „tojtak” pottyantani…

Tatabánya-Síkvölgyön, a Hafner Vendéglőnél kialakított, 110 mezőre osztott területet délután 5 órakor tippelők „vizslatták” fejüket vakargatva, vajon melyek lesznek a „befutók”. 4lócitromVolt, aki a szerint logikázott, hogy hol fog megállni, legelni a ló, s volt, aki úgy vélte, nem érdemes valószínűség számításokkal bíbelődni, csak a szerencsén múlik, hová pottyant majd. A „nyertes” mező ugyanis a jelképes tét ötszörösét hozta a fogadó konyhájára. Pontosabban csak hozta volna.

Pedig a lovaival Környebányáról érkező Szénási Judit és tanítványa, Fazekas Rebeka mindent megtett a siker érdekében: az öt éves kisbéri herélt 14lócitromRakéta és a tíz esztendős kanca, Kacér indulás előtt a gazdától lótápot és árpát kapott, s ez útközben Rakéta esetében háromszor is „meghozta a gyümölcsét”. Joggal gondolta tehát mindenki, hogy a kis gyomruk miatt folyamatosan evő és ebből fakadóan folyamatosan emésztő és gyakrabban pottyantó állatok a kétszer húszperces játékidő alatt is szépen „teljesítenek”. Ez azonban elmaradt. Hiába doppingolták a hátasokat cukorkával, almával, répával, ők csak kecsesen lépdeltek, s ha olykor meg is emelkedett a farkuk, azzal csak a legyeket hessegették el.

A pottyantás tehát elmaradt, az érdeklődők azonban mégsem panaszkodhatnak, hiszen a bátrabbak pár kör erejéig felmerészkedhettek Rakéta és Kacér hátára.

23lócitrom 7lócitrom 8lócitrom 10lócitrom 12lócitrom 15lócitrom 16lócitrom 18lócitrom 22lócitrom

Megosztás