Slider

Üdvözöljük Környén!

2851 – Környe, Alkotmány u. 2. | telefon: 34/573-100 | kapcsolat: info@kornye.hu

tófutás_02Hatodik alkalommal rendezték meg a Mozdítsd meg „KÖRNYE”zeted szervezői október 23-án a tó-futást, amely annak idején a tófarokban található fahíd átadásának apropóján csalogatta először a futás szerelmeit, s tisztelgett és tiszteleg ma is 1956 hősei előtt.

Az ovisokra ezúttal is 500, a kisiskolásokra és családokra 1 200 méteres táv várt, a többi korosztályra pedig hagyományosan egy teljes tókör, amely nagyjából 2,6 km, s idén először a táv végén a közelmúltban átadott új sétányon keresztül vezetett az út a célig.

De nemcsak az útvonal tekintetében hozott változást az idei verseny. tófutás_05A környei nagyszülőkhöz Tökölről érkező Dodony család gyerkőcei is megmérették magukat, köztük a tó-futás hat éves történek legifjabb nevezője, a mindössze két esztendős Ányos is, így a szervezők gyorsan „létrehoztak” egy bölcsődés korosztályt is, amelyben magabiztosan végzett az élen, miután nagymamai és testvéri kísérettel, bíztatással teljesítette az 500 métert.

tófutásA hirtelen érkezett hideg és szél egyébként éreztette hatását a vállalkozó kedvűek számán, akadt korosztály, melynek egyetlen indulója már a rajtnál a markában érezhette az aranyérmet, ennek ellenére azonban dolgozott a versenyszellem. A középiskolás fiúknál Fóthi Zoltán egy apró malőr miatt nagyjából egy perccel lecsúszott a rajtról, ám ő a mezőny után startolt, s lemaradását majdnem sikerült is behoznia: méterekkel Demeter Zalán után érkezett a célba, ezért a szervezők úgy határoztak, hogy mindkettejük teljesítményét aranyéremmel jutalmazzák.

Az óvodások között Hetzl Nóra és Dodony István bizonyult a leggyorsabbnak, a kisiskolásoknál Kerecsényi Florencia és Kerecsényi Sándor. A korcsoport második helyezését Daróczi Vivien és Dodony László, míg a harmadikat Hetzl Panna és Mucsi Gergely szerezte meg. A felsősöknél Nagy Lilla és Mucsi Ákos teljesítette a legrövidebb idő alatt a távot, második lett holtversenyben a célhoz kéz a kézben érkező Lóczi Boglárka és Juhász Ágnes, valamint a fiúknál Dodony Ákos. Az egy fős felnőtt női mezőnyben Juhász Szabina végzett az élen, a férfiaknál a Szabó Ádám, Hetzl Gábor és Mohácsi Dávid sorrend alakult ki. A senior hölgyek küzdelme már kiélezettnek bizonyult, az elsőséget Bordás Karolina szerezte meg, második lett Santavecz Andrea, harmadik Demeter Éva.

tófutás_16A családok összecsapását a Demeter Éva, Lóczi Boglárka, Juhász Ágnes alkotta, Csillám póni elnevezésű formáció nyerte meg, maga mögé utasítva a Mucsi és a Daróczi család tagjait.

A Mozdítsd meg „KÖRNYE”zeted következő állomásaként Gubicza István november 15-én egy rövidebb gyalogtúrára invitálja a környeieket a somlói kilátóhoz. Gyülekezés az iskola parkolójában 8.45-kor, indulás 9 órakor. A visszaérkezés 13 óra körül várható.

tófutás_03tófutás_04 tófutás_06 tófutás_07 tófutás_08 tófutás_09 tófutás_10 tófutás_11 tófutás_12 tófutás_13 tófutás_14 tófutás_15 tófutás_17 tófutás_18 tófutás_19 tófutás_20 tófutás_21 tófutás_22 tófutás_23 tófutás_24 tófutás_25 tófutás_26 tófutás_27 tófutás_28 tófutás_29

 

Megosztás