Slider

Üdvözöljük Környén!

2851 – Környe, Alkotmány u. 2. | telefon: 34/573-100 | kapcsolat: info@kornye.hu

IMG_7635Bár majdnem két hónap múlva köszöntjük és köszöntik országszerte a Föld Napját, községünk bekötőútjait már az eltelt napokban megtisztították a szeméttől a közmunkások. A „klasszikus” útszéli szeméttel, sörös és üdítős dobozokkal, pet palackokkal, gyorséttermi tasakokkal, mindenféle papírhulladékkal többtucat zsák telt meg, később pedig egy öt köbméteres konténer.

Mint ismert, s a tavaly márciusi falugyűlésen is elhangzott, Környe hosszú esztendők után úgy határozott, hogy nem csatlakozik a Magyar Közút Kht. áprilisi hulladékgyűjtési akciójához.

A döntést egy éve Beke László polgármester így indokolta meg: szorgalmas és lelkes kezek gyűjtötték a szemetet a faluba bevezető utak és közterületek mentén. Viszont ami kellemetlen tapasztalata volt a szemétgyűjtésnek, az, hogy a száznál is több teli szemeteszsák az utak mentén több mint egy héttel később került elszállításra. A közútkezelő felé számtalan alkalommal jeleztük, hogy a zsákok kiborultak, az állatok megkezdték, és ha nem is egyenletesen szétszórva, de kupacokban újból kezd megjelenni a szemét útjaink mentén. IMG_7637Ezért döntöttünk úgy, hogy a 2012-es év volt az utolsó alkalom, amikor részt vettünk az országos akcióban. Igaz, hogy nem az önkormányzat kezelésében vannak a bekötő országos közutak, de fontos számunkra, hogy ne szeméthalmokon keresztül érkezzenek be településünkre az idelátogatók. Ezért mostantól teljesen függetlenül, önállóan látjuk el ezt az önként vállalt feladatot.

 

Megosztás