Slider

Üdvözöljük Környén!

2851 – Környe, Alkotmány u. 2. | telefon: 34/573-100 | kapcsolat: info@kornye.hu

20150408_105516A harmadikos Szász Alexandra és a nála egy évvel idősebb Bottyán Zsófia képviselte a Kisfaludy Mihály Általános Iskolát és községünket a március végi területi Kazinczy Szépolvasási és szépkiejtési versenyen, miután a házi vetélkedő során mindketten korosztályuk élén végeztek.

A tatabányai Kőrösi Csoma Sándor Általános Iskolában a döntőt két kategóriában rendezték meg a harmadikos-negyedikes diákok számára, akik nagy izgalommal készültek, hiszen 15 fős mezőny és a zsűri szigorú pontozása várt a tanulókra. Zsófi nagy meglepetésére Láng Éva tanító néni is helyet foglalt az ítészek között.

Rövid műsor után kezdődött a verseny, első feladatként a leíró részt is tartalmazó 3-4 perces, előzetesen kiválasztott, majd pedig 10 perces felkészülés után a helyben kiosztott kötelező szöveg értelmező felolvasása.

A két kisfaludys diák nagyon szépen szerepelt és ismét bizonyított, hiszen Bottyán Zsófia a második, Szász Alexandra pedig a harmadik helyezettnek járó oklevelet és értékes könyvjutalmat vehette át. Zsófiát Demeterné Slezák Éva, Alexandrát Kubicza Mihályné készítette fel a versenyre.

Megosztás