Slider

Üdvözöljük Környén!

2851 – Környe, Alkotmány u. 2. | telefon: 34/573-100 | kapcsolat: info@kornye.hu

2dalosSzámomra mindig nagy öröm egy dalos-találkozón való részvétel, mert úgy gondolom ez az egyik legfontosabb színtere hagyományőrző munkánknak. A zene, a dal az, ami összeköt, megnyugtat és megnyitja a szíveket. Elődeinknek is sokat jelentettek dalaik, mert azokban mondták el örömüket, bánatukat. A közös éneklés pedig még felemelőbb volt számukra – ezekkel a gondolatokkal köszöntötte szombat délután Menoniné Pillmann Teréz, a Német Nemzetiségi Önkormányzat Környe elnöke az önkormányzat és a Német Nemzetiségi Dalkör által szervezett Tavaszköszöntő dalos-találkozóra érkező vendégeket a Művelődési Házban. 1dalosAz elnök kívánsága, miszerint valamennyien hagyják elbűvölni, elvarázsolni magukat a daloktól, élvezzék a közös éneklés gyönyörét, vigyék magukkal haza ezt az örömet és tartsák meg a vendéglátókat jó emlékezetükben, maradéktalanul teljesült, hiszen több mint egy órán keresztül csendültek fel az énekek, s a vidám hangulat természetesen fehér asztal mellett is folytatódott.

6dalosElsőként a jövő reménységét jelentő Környei Hagyományőrző Német Nemzetiségi Gyermekcsoport varázsolt el mindenkit, majd érkezett az Alsógallai Német Nemzetiségi Dalkör, melynek tagjaival már évtizedes baráti kapcsolatot ápolnak a környeiek. A szlovákiai Nemesócsa Kodály Zoltán Kórusa is régi kedves ismerősként lépett a dalos-társak elé, s a nótáival vidámságot, lendületet hozó Soroksári Férfi Kórust sem kellett bemutatni a találkozó vendégeinek.

35dalosA program színpadi részét a házigazdák, a Környei Német Nemzetiségi Dalkör zárta. A fellépő csoportok vezetőinek a színes műsorért a környei önkormányzat nevében Vadász Éva, a Kulturális, Oktatási, Sport és Nemzetiségi Kisebbségi Bizottság elnöke nyújtott át ajándékot, majd a dalkör vendéglátással fejezte ki köszönetét a részvételükért, a felcsendülő víg, vagy éppen szomorkásabb dalokért, s egyáltalán nem utolsó sorban a valamennyiüket összekötő hagyományápolásért és a baráti szálakért.

4dalos 5dalos 7dalos 8dalos 9dalos 10dalos 11dalos 12dalos 13dalos 14dalos 15dalos 16dalos 17dalos 18dalos 19dalos 20dalos 21dalos 22dalos 23dalos 24dalos 25dalos 26dalos 27dalos 28dalos 29dalos 30dalos 31dalos 32dalos 33dalos34dalos

Megosztás