Slider

Üdvözöljük Környén!

2851 – Környe, Alkotmány u. 2. | telefon: 34/573-100 | kapcsolat: info@kornye.hu

A támogatási szerződés aláírásával újabb fejezetéhez érkezett június 16-án az a TOP-os (Terület- és Településfejlesztési Operatív Program) projekt, aminek célja az Oroszlányt Tatabányával összekötő, Környén is áthaladó, 1,1 milliárd forint értékű kerékpárút megvalósítása. Mint ismert, 2016 márciusában kötött konzorciumi megállapodást Grúber Zoltán Kecskéd, Beke László Környe és Lazók Zoltán Oroszlány polgármestere a három településen áthaladó beruházással kapcsolatban.

A tervek szerint a nyomvonal 11,5 kilométer aszfaltozott és 1 kilométer erdei útból áll majd. A burkolattal el nem látott szakasz a fő nyomvonalról ágazik le a kamalduli remeteség majki műemlék együttese felé.

Idén áprilisban immár a nyilvánosságra hozott, kedvező kormányhatározat fényében tárgyalták meg a további tennivalókat a településvezetők. Többek között az önkormányzatok kisajátítási eljárásainak befejezése, a régészeti feltárás elvégzése, a területek átminősítése, az alábányászottsági vizsgálat, a mezőgazdasági területek művelésből való kivonása volt a feladat, de a határidő is szorított, hiszen az engedélyeztetési eljárást 60 nap alatt kellett végigvinni.

Június 16-án a polgármesterek számtalan dokumentumot láttak el kézjegyükkel az oroszlányi városházán, amelyek a projekt részletes költségvetésétől kezdve az ütemezésig, a finanszírozási módokig rögzíti a beruházási feltételeket.

A beruházás Környén 72 ingatlant és 200 tulajdonost érint, őket az önkormányzat a kormányhatározat megszületését követően értesítette vételi szándékáról, a megkeresésre eddig nagyjából százan jelezték együttműködési hajlandóságukat. A szerződéskötések, vásárlások folyamatosan tartanak, mostanáig több tucat adásvételi szerződést szentesítettek a felek. Ha minden a tervek szerint halad, ősszel meghirdethető a közbeszerzési eljárás, 2018 márciusában elkezdődhet, s 2019 tavaszára befejeződhet a kivitelezés.

Megosztás