Slider

Üdvözöljük Környén!

2851 – Környe, Alkotmány u. 2. | telefon: 34/573-100 | kapcsolat: info@kornye.hu

Bár még csak alig három hónapja debütáltak a Környei Mazsorettek, mára számtalan, nagysikerű fellépés áll mögöttük. Az ifjú hölgyek legutóbb Környe testvértelepülésén, Tardoskedden pörgették a botokat a XIII. Szent István Napokon.

2007. augusztus 17-én, Tardoskedden szentesítette a szlovákiai település, s Környe polgármestere azt a partnerkapcsolati megállapodást, melynek keretein belül igen aktív és élő kapcsolat alakult ki kulturális- és sportterületen. A két önkormányzat képviselői, s a hagyományőrző és kulturális csoportok rendszeresen részt vesznek a partnertelepülés ünnepein. Így történt ez idén is. Beke László polgármester, s a képviselő-testület tagjai augusztus 19-én utaztak a tardoskeddi döntéshozók ünnepi ülésére, a Szent István Napok szombati eseményein pedig Dr. Beke Ernő és Friedrich Gyula, valamint a Környei Mazsorettek képviselték községünket Tardoskedden, ahol vastapsra sarkallták a közönséget.

A folklórfesztiválra természetesen Tardoskedd valamennyi partnertelepüléséről érkeztek fellépők, így piliscsévi, bonyhádi, tardosi, kisudvarnoki és zetelakai csoportok is ízelítőt adtak hagyományaikból.

Megosztás