Slider

Üdvözöljük Környén!

2851 – Környe, Alkotmány u. 2. | telefon: 34/573-100 | kapcsolat: info@kornye.hu

2017 őszén még igencsak megilletődve érkeztek az egészen aprócska lánykák a környei Művelődési Házba Lóczi Kinga táncpedagógus kedves, balettre invitáló szavára, ez év május 19-én pedig a megszeppenés a számukra hatalmas színpadnak és nézőtérnek szólt, amikor a világot jelentő deszkákra léptek a maguk, szülők, nagyszülők, rokonok, ismerősök, óvónénik örömére, büszkeségére.

A környei balett csoport tíz fővel zárta az évet, a legfiatalabb 3, a legidősebb 8 esztendős, Lóczi Kinga táncpedagógus tehát nagyon nem volt könnyű helyzetben induláskor, de végül az iskolás kislány is „hősiesen bírta” a leginkább óvodások számára összeállított órákat.

Az alkalmazott Berczik Sára féle esztétikus testképzés célja az óvodás gyermekeknél a testérzet, az irányok megtanulása, a közös, egymásra figyeléssel járó „munka”. Maguk, és a táncpedagógus kitartásának köszönhetően az első év végére már önállóan tudták végrehajtani azokat a gyakorlatokat, amiket kezdetben csak másolással. Minderről a kicsik a „Tavaszi virágok” című koreográfiájukkal tatabányai, oroszlányi balett csoportokkal közös gálán adtak ízelítőt, így a vendégek a különböző korosztályok produkciót látva megtapasztalhatták, milyen technikai fejlődés érhető el a Silhouettnél, hiszen világbajnokságra készülő ifjú hölgyek is színre léptek.

Mindez természetesen hosszú, alázatos, gyakran lemondásokkal járó, türelmes munka árán valósulhat csak meg, és a háttérben a támogató szülőkkel, akik számára Lóczi Kinga a gála kezdetén a gyermekek nevében is kifejezte köszönetét, háláját.

A gyerekek a gálát követően kis időre elköszöntek a balettcipőktől, a következő évre beiratkozókat Lóczi Kinga szeptember 11-én 15 órakor várja a Művelődési Házban.

Megosztás